Tahvel seinale, siis püsivad kõik asjad meeles. Foto: Laura Karro
Nipid
7. september 2018, 12:09

Saad toreda kodukontori nende 10 nipiga!

Kes ei tahaks koju päris oma nurgakest, kus oma lemmiktegevuse seltsis aega viita. Siin on väikese meisterdamistoa näitel kümme head soovitust, kuidas seda teha.

Loo stuudionurgake nii:

1. Organiseeri. Kõigepealt sorteeri kõik oma meisterdamisasjad. Pane asjad teemade kaupa eraldi hunnikutesse ja hoiusta. Pärlid, niidid, paelad, teibid, krõpsud, lukud, nööbid jne. Olenevalt kogusest võid mõningad asjad ka ühte karpi paigutada.

2. Läbipaistvad karbid. Väga kerge on vajalikke asju kiiresti üles leida, kui oled nad paigutanud läbipaistvatesse karpidesse. Papist karpe on vaja alati avada, et näha, mis see endas peidab.

3. Palju riiuleid. Minu stuudios on seinal seitse pikka ent kitsast riiulit. Nii mõnus, kui ei pea asju enam kapinurgast välja otsima. Pean tõdema, et osa riiulitest on veel tühjad, aga küll nad täituvad.

4. Paiguta nähtavale. Varem olid mu karbid laua all peidus ja iga kord kui midagi otsisin, pidin peaaegu kõik karbid laua alt välja tirima. Võimalusel hoia karpe riiulitel, et sul oleks asjadest hea ülevaade.

5. Suur laud. Varem pidin õmblema tillukese laua taga. Kangast vajalikke tükke lõikasin alati välja põrandal, ebamugavast väiksest toolikesest ei hakka rääkimagi. Suur töölaud annab väga palju juurde ja säästab seljavaludest.

6. Hoia vajalik lähedal. Palju kasutust nõudvad asjad, nagu näiteks käärid ja pliiatsid, paiguta laua lähedusse kaunistatud klaas- või plekkpurkidesse. Neid on hea lihtne sealt vajadusel haarata.

7. Loo hubasust. Paiguta riiulitele pilte, inspireerivaid raamatuid ja ajakirju. Lisa mõned taimed, mis vajavad vähe kastmist. Toa nurka paiguta mugav tugitool.

8. Mõtle lastele. Kui pead töötama koos lastega, leia neile tegevusi. Mul on nende jaoks oma korvike mänguasjadega, milles peidus põnevaid leide. Lisaks annan neile soovi korral kätte savitüki või paberid ja pliiatsid. Las askeldavad koos sinuga!

9. Planeeri aega. Kinnita seinale tahvel või korkplaat, kuhu saad kinnitada märkmeid ja planeerida oma aega. Minul on selleks kolmest tahvliplaadist koosnev riputis ukse juures.

10. Muusika. Mõnusa muusika saatel on hoopis parem tööd teha. Too töötuppa raadio või muu abiline, et töö tegemine mööduks lennates.

Loe lisa Nipiraamatu septembrinumbrist.

Õmblusmasinad on alati tööks valmis. Foto: Laura Karro
Töö toolis peab olema mugav tööd teha. Foto: Laura Karro
Vali töötuppa taimed, mis vajavad vähe kastmist.
Paberirullid seisku nurgas püsti ilusas korvis. Foto: Laura Karro
Mõnus tugitool, kuhu töö tegemise vahepeal puhkama pugeda. Foto: Laura Karro
Läbipaistvatest karpidest leiad asjad kiirelt üles. Foto: Laura Karro
Tahvel seinale, siis püsivad kõik asjad meeles. Foto: Laura Karro