Pese hambaid õigestiFoto: Steve Buissinne, Pixabay
Nipid
7. september 2018, 12:25

HAMBAARST ANNAB NÕU: pese hambaid õigesti!

Tänu õigele hambapesule peab märksa vähem külastama hambaarsti ja sellele raha kulutama. Hanzadenti hambaarst dr. Anna Portnova jagab häid nõkse, kuidas hambad õigesti puhtaks saada.

Hambapesu meelespea

·         Kaks korda päevas kaks minutit. Pese hambaid hommikul enne sööki ja õhtul peale viimast toidukorda. Pea õhtul peale söömist väike paus, umbes 30 minutit ja alles siis pese hambaid. Selle ajaga taastub suu keskkond, mis on pärast söömist happeline,muutes emaili pehmemaks. Kui kohe pärast söömist hambaid pesta, võid harjamisel hambaemaili kahjustada.

·         Kasuta pehmet hambaharja. Pehmed harjased hoiavad ära liigse hambakoe kulumise tugeval harjamisel, mis on omane nii mõnelegi tugevale inimesele.

·         Lastele oma hambahari. Väikestele sobivad väikese peaga hambaharjad, et saaks paremini puhastada kattu ka raskesti ligipääsetavatest kohtadest.

·         Pese õigesti. Hambaid pestes hoia hambaharja nagu pliiatsit. Nii saavad hambad puhtamaks. Kui hoiad harja rusikas, on surve hammastele oluliselt väiksem.

·         Õige nurgaga. Hoia hambaharja pead nii, et harjased oleksid suunatud 45 kraadise nurga all igeme vakku ja hambakrooni vastu, samal ajal puhastades nii mälumispinda, hamba külge ja igemevagu.

Pese hambaid õigesti Foto: Steve Buissinne, Pixabay