Väiksed kindad saab parajaksFoto: Laura Liinat
Nipid
12. september 2018, 15:09

Riided on väikeseks jäänud? Vaata, mida teha saab!

Natuke väikeseks jäänud riided on nunnud ainult teatud vanuseni ja kindlasti vaid suviseilmaga. Pakume nippe, kuidas rõivaste kandmiseaega pikendada.

1. Pikkade näppudega meestele

Varsti pole kaugel ka aeg, mil vaja kanda kindaid. Selleks võta pesus liiga lühikeseks jäänud paar sõrmikuid ja teine labakuid. Lõika sõrmikutelt sõrmeotsad maha, korja silmused üles või palista ääred muul moel, et need hargnema ei hakkaks. Labakutelt lõika ära labaosa ja palista samuti ääred. Õmble lõigatud labakute ots sõrmikute peale ühele poolele nii, et paljastele sõrmeotstele tekiks pealekäiv klapp.

2. Küll küllale liiga ei tee

Ilmselt meenutab nii mõnigi helgusega kooliajal kehalise kasvatuse tundides peetud kukepoksi võistlusi! Kui nüüd hästi meenutada, peab tõdema, et edumaa andis ikkagi oskuslik ühel jalal tasakaalu hoidmine, mitte liiga kukekaks jäänud püksid.

Et lapsed ei peaks suures võistlustuhinas oma riideid kohendama, õmble nende lühikeseks jäävatele pükstele pikendused.Targalt võta plaani sellised säärepikendused, millele jääb veel varu allakeeramiseks ja mida hipsterid jällegi ülespoole saaksid rullida – et tänaval ka sokk moodsalt kinga ja püksisääre vahelt välguks!

3. Sukkpoolest retuusikunniks

„Aeg lendab kiiresti,“ ohkavad meist paljud klišeelikult, kuid eriti hästi tunnetavad selle väite tõepõhja lapsevanemad. Ühel hommikul tõmbad lapsele pikalt oma kandmisaega oodanud sukkpüksid jalga ja nädalapärast näib,  justkui suruks Tuhkatriinu kasuõele liiga väikeseid kingi jalga. Kui sind kurvastab sukkpükste liiga varajane mahakandmine, toimi targemalt.

Tee sukkpükstest retuusid nii:

  • Labaosad maha. Lõika sukkpükstel labaosad ära võimalikult kannakoha lähedalt.
  • Viimistle alläär. Keera sukkpükste ääred sisse ja õmble kinni, et servad hargnema ei hakkaks.

4. Kiilub selga

Suvine šašlõkivarda tagant pulgajäätise taha kulgemine võib lisada ka kõige trimmitumale kehale mõne sentimeetri ja kumeruse. Kel soovi oodata võidujooksuga „Suveks saledaks“ 1. jaanuarini, võib vahepeal riietele vahele kiilud õmmelda. Valikuid selle tegemiseks on mitmeid: kampsunile taha lõhikuga, pluusile või pükstele küljeõmbluste asemele või värvlile väikese sälguga. Kusjuures kiilude tegemine on lisaks heaks lahenduseks, et kanda muidu normaalsuuruses riideid ka raseduse ajal!

5. Jope pole nabapluus

Kui sa ei taha välja näha nagu1990ndatest pärit teismeline, kel retuuside ja sulejope vahelt naba välgub, on viimane aeg võtta ette üks lihtne õmblustöö, kandmaks hoolt selle eest, et sul ka kunagi kevade saabudes kõik sise- ja välisorganid elu ning tervise juures oleks!

Õmble märkamatult kehast lühikeseks jäänud jope alläärde soonik või sobivat tooni pikendus. Samal moel saad kampsunit pikendada lisasatside või juurde kootud osaga. Soonikud on head ka varrukate otsa lisamiseks!

Kiiluga parajaks Foto: Laura Liinat
Sukkpükstest retuusid Foto: Laura Liinat
Väiksed kindad saab parajaks Foto: Laura Liinat