Ära jäta näonahka tähelepanuta!Foto: Kjerstin Michaela Haraldsen, Pixabay
Nipid
27. jaanuar 2019, 13:37

Probleemne näonahk teeb muret? Nõu annab kosmeetik

Kindlasti ei tohi probleemset näonahka tähelepanuta jätta, sest nii võib välja kujuneda akne. Mida teha, kui vistrikuid aina tekib? Nõu annab kosmeetik Inga Raa, Ella Beaute Salonist.

Tihti tekivad esimesed näonaha probleemid juba teismeeas. Seda võimendavad veelgi erinevad tegurid -  hormonaalsed muutused, võimalikud immuunsüsteemi häired, vale toitumine ja kosmeetika, keskkonna muutused ning stress. Nii tekivadki näole vistrikud ja komedoonid, millega kaasneb liigselt rasune näonahk. Kui sellele tähelepanu ei pööra, tekivad põletikulised protsessid ja võib välja kujuneda akne.

Hoidu nendest vigadest!

  • Ära pigistada ise komedoone ja vistrikuid.
  • Eemalda meik kui magama lähed. Näole jäetud puuderkreem on üks põhjustest, mis ummistab poore ja tekitab nahal põletikulisi vistrikuid.

Tee nii!

  • Puhasta desinfitseeriva vahendiga katki läinud vistrik.
  • Kasuta spetsiaalseid nahapuhastus vahendeid. Probleemsele näonahale suunatud tooted on sügavpuhastavad, rasueritust reguleerivad, antibakteriaalsed ja põletikku leevendavad.
  • Kasuta spetsiaalseid kreeme. Vistrikukreem on hea vahend, mida kasutada probleemsel kohal.
  • Konsulteeri spetsialistiga. Näonaha probleemide korral pöördu kindlasti kosmeetiku poole - tema oskab hinnata, millises seisundis on näonahk ja millised tooted on just sinu näonahale sobivad. Vajadusel soovitab ta pöörduda nahaarsti poole.