Koer vajab oma pesaFoto: skeeze, Pixabay
Lemmikloom
16. september 2018, 15:10

NIPID | Harjuta lemmikut oma pesaga

Kõik lemmikloomad vajavad oma kohta, kus keegi neid ei segaks. Teinekord ei pruugi harjumine nii lihtsalt minna. Mida teha?

Harjuta koera oma pesaga nii:

1. Pane pessa mõni koera lemmikmänguasi ja julgusta seda sealt võtma.

2. Edaspidi julgusta koera ise pessa minema ja alles siis premeeri teda.

3. Seejärel liikuge pesast eemale ja julgusta teda kaugemalt sinna minema. Kui koer on pesas anna talla maius. Kui selle söömine võtab pikemalt aega, näiteks närimiskont, siis iga kord, kui koer tahab seda mujale nautima minna, suuna teda pessa tagasi, kuni ta mõistab, et pesa ongi sellega tegelemise koht.

4. Hiljem saad koera saata pessa juba ilma preemiata, aga aeg-ajalt tuleks teda mineku eest siiski premeerida ja kiita.

Õige suurusega pesa ja puur

  • Paljudel lemmikuomanikel on puuridest vale arusaam. See ei ole koht koera karistamiseks! Hoopis vastupidi - koeral peaks seal olema ruumi liikumiseks, istumiseks ja enda sirutamiseks. Puur on tegelikult pigem abivahend omanikule ja turvaline koht koerale.
  • Lisaks turvalisele puurile oleks koerale vaja ka pesa. Neid on müügil igas suuruses, mustris ja materjalis. Osad koerad eelistavadki puhkama minna oma puuri, kuid tihti meeldivad neile ka pehmed pesad.
  • Soovitan pesasid, millel oleks väike kõrgendatud äär, sest koertele meeldib tihtipeale oma pead sellele toetada. Ei tasuks osta pesasid, mis on pikast ja pehmest karvamoodi materjalist, sest koer võib seda hakata närima. Lisaks kogub see palju mustust.
Koer vajab oma pesa Foto: skeeze, Pixabay