Loodussõbralik pakkekangas
Kodu ja Aed
17. september 2018, 20:18

Uudistoode köögis! Mesilasvahaga kaetud pakkekangad

Kas oled juba kuulnud mesilasvahaga kaetud pakkekangastest, mis on vallutanud paljude loodussõprade köögid? Loe lähemalt, mis on sellise toote plussid ja miinused.

Pakkekile asemel on paljud looduse sõbrad asunud agaralt kasutama mesilasvahaga kaetud pakkekangaid. Need on alternatiiviks ainult korra kasutatavale kilele või fooliumile, mida muidu köögis kasutaksid. Kanga eluiga on pea aasta ja selle lõppedes saad kangast kasutada näiteks tulehakatuseks või ribadeks lõigatuna komposteerida. 

Millest see tehtud on?

Bee's wrap pakkekangas on tehtud orgaanilisest puuvillast, orgaanilisest jojoobiõlist, vaigust ja mesilasvahast. Saadaval on erinevaid suurusi ja komplekte. Kangas tuleb pärast kasutamist pesta jaheda veega üle ja lasta õhu käes kuivada.

Mõnus meelõhn

Pakendit avades pahvatab ninna mõnus mee aroom, mis säilib pakkekangastel pikka aega. Kangad on üpris jäigad, mistõttu vormuvad väga hästi ümber pooliku õuna, avokaado või juustutüki. Sedasi püsib toit värske. Kangast saab käte soojuse abil mähkida ka ümber kausikese kaaneks. 

Plussid

Mesilasvahaga kaetud pakkekangas on:

+ tehtud loodussõbralikest koostisainetest

+ korduvkasutatav

+ komposteeritav

+ jätkusuutlik - vana pakkekanga saad kasutada tulehakatusena

Miinused

- esmane väljaminek on suurem kui pakkekilel

- vajab puhastamist ja hoolt

- ei sobi igale toidule, sest on korduvkasutatav (liha ja kalaga kokku puutunud pinnale ei taha eriti puuvilja panna)

Loodussõbralikud valikud

Muidugi saad teha paremaid valikuid ja ka fooliumit korduvalt kasutada, pakkida võiku hoopis paberisse vms. Vali üks või teine, aga ole looduse sõber!

Loe lähemalt Bee's wrap pakkekanga kohta siit

Loodussõbralik pakkekangas