Avaldame köögisaladusedFoto: Werner Heiber, Pixabay
Kodu ja Aed
29. juuli 2021, 09:23

7 nutikat köögisaladust, mida lihtsalt pead teadma!

Kas teadsid, miks ei tasu sügavkülmutatud liha toas sulatada või mida kasutada soola asemel toidu valmistamisel? Loe lähemalt ning saad seitsme uue ja põneva nipi võrra targemaks!

Liha sulata külmikus. Planeerimisoskus on oluline ka köögis! Sügavkülmast välja võetud liha kaotab maitse ja tekstuuri, kui sulatad seda kuuma vee all või toatemperatuuril. Pane lihatükk külmikusse juba eelneval õhtul, et sellest järgmisel päeval lõunasööki teha.

Hoia need köögiviljad külmikust eemal! Külmikus meeldib kapsale ja kurgile. Tomatid, kartulid, banaanid ja õunad aga säilivad palju paremini toatemperatuuril. Kartulid muutuvad liiga külmas magusaks, teised roiskuvad kiiremini.

Kartuliputru tee ikka pudrunuiaga. Korralik kartulipuder tuleb ikka suure töö ja vaevaga! Köögikombain või saumikser muudab pudru kleepuvaks ja mitte õhuliseks nagu vaja.

Pasta tahab segamist. Kokku kleepunud makaronid? Õudus kuubis! Pastat keetma asudes sega neid keevasse vette lisades, et nad omavahel kokku ei kleepuks.

Leib külmikusse! Kas sinu kodus lähevad ka leivad, saiad kiirelt hallitama? Hoia oma neid külmkapis, nii säilivad nad paremini.

Soola asemel. Teame kõik, et liigne soolaarmastus võib viia tervisehädadeni. Hoia soola kasutamist kontrolli all ja lisa selle asemel toidu maitsestamiseks hoopis sidrunimahla, õuna-, või palsamiveiniäädikat.

Krõbe koorik. Mõnusalt krõmpsuv pitsa maitseb kõigile. Lötsaka pitsapõhja vältimiseks küpseta põhja eraldi mõni minut enne täidise lisamist.