Peagi on kätte jõudmas koolivaheaeg, mil võetakse ette lühemaid ja pikemaid perereise.Foto: VisionPic.net / Pexels
Nipid
10. veebruar 2020, 06:00

Koolivaheajaks reisile? 6 olulist asja, mida peaksid koos lastega hotellis peatumise kohta uurima

Peagi on kätte jõudmas koolivaheaeg, mil võetakse ette lühemaid ja pikemaid perereise. Et reis sujuks muretult, pööra tähelepanu nendele olulistele üksikasjadele, mille kohta tasub majutusasutusest juba enne toa broneermist uurida.

Peresõbralikud toad
Paljudes hotellides on peretoad, kuid alternatiiviks on ka kaks eraldi tuba, mille vahel on n-ö ühendav uks. Sellisel juhul saavad ka kolme- või enamlapselised pered mugavalt koos olla. Mõnes hotellis on peretubades laste suurteks lemmikuteks kujunenud narivoodid.

Võimalus beebitoitu soojendada
Eriti mugavaks teeb väikelastega hotellis peatumise võimalus oma toas piimasegusid või püreesid soojendada. Selleks on mõningates tubades mikrolaineahjud või veekeedukannud. Peretubades on tihti olemas ka laste nõud. Juhul kui toas toidu soojendamise võimalus puudub, tasub juba varakult uurida, kas seda saaks teha hotelli baaris või restoranis.

Väikesed mugavused – nõud ja pissipott
Suurele WC-potile on väikesel lapsel ennast keeruline upitada. Seega on peretubades tihti olemas väike lastepott – nii ei pea seda kodust kaasa võtma. Selleks et õhtused vannirituaalid lõbusalt mööduksid, ei puudu lastešampoonid ega vahva seltsiline vannipart.

Laste mängutuba
Lastesõbralikus perehotellis on kindlasti hästivarustatud mängunurk. Vastuvõtulauast saab küsida kaisuloomi, kui see on koju ununenud, teisi mänguasju, pliiatseid, värviraamatuid ja paberit. Uurida tasub ka lasteraamatute kohta, nii saab ise kergema pagasiga reisida.

Tervislik ja mitmekülgne toit
Enne hotelli broneerimist on asjakohane küsida, kas restorani menüüs on lastesõbralikke toite. Vähem tähtis pole ka see, et perel oleks mugav koos hommikust süüa ja lapsed saavad ise oma toidu valida.Mõnes hotellis on lausa mitmekülgse ja värske toiduga lastelaud, kust lapsed saavad ise endale taldrikule sobivad palad kombineerida. 

Soovitusi linnakülastuseks
Sihtkoha hotellist tasub uurida, millised on nende poolt pakutavad lastepaketid või milliseid kohti soovitatakse koos perega kindlasti külastada. Tallinnas on lastega reisijate hulgas kõige populaarsemateks sihtkohtadeks loomaaed, teletorn, energiakeskus ja Kadrioru lastemuuseum Miiamilla.