Mõnikord lihtsalt veab! Kõik need leiud on pärit ühest poestFoto: Laura Liinat
Nipid
1. oktoober 2018, 15:17

Lahe kaltsukaleid! Ei viitsi häid leide mööda kaltsukaid taga ajada? Kõik need sügiseselt värvilised asjad on pärit ühest kohast.

Vahel kohe on nii, et mõnest poest saab lemmik – nii seal peituvate aarete, heade hindade, kodulähedase asukoha või kõige toredama müüja pärast („Tsau, Kai!”). Just nii juhtus Nipiraamatu toimetajal Laural Jenny Kruse heategevuspoega, kui see Tallinnas avatud oli.

Pisike pood peitis endas mitmeid vahvaid leide, alates naturaalsest nahast karvase voodriga talvesaabastest kuni särtsaka voodipesu või kübaravormideni. Laura pani kokku oma lemmikleiud Jenny Krusest, millest enamik on aastate jooksul Nipiraamatu meisterduste piltidelt läbi käinud.

Roosad valgete mummudega magustoidutaldrikud – 1,50 eurot / tk
Tead ju küll seda tunnet, kui jalutad poodi sisse ja sind tabab ootamatu äratundmine, sest leiad end tõtt vaatamas mannavahuroosade lookleva äärega taldrikutega. Sa tead, et sul pole kodus puudus taldrikutest, kuid ometi oled just selliseid enda teadmata taga igatsenud! Just nii sai kiiresti selgeks, et tutikad alused tulevad Lauraga koju. Kui ta oma avastusest Instagrami pildi pani (sest egas häid leide saa endale hoida!), siis juhtus nii paarilgi korral, et keegi samu taldrikuid Jenny Krusest otsimas käis.

Käsitööraamatud – 2 eurot / tk
Nipiraamatu töötajatel pole kunagi liiast meeliergutavast inspiratsioonist. Nii on ilmne, et kõik ägedad kodusisustus- ja käsitööraamatud saavad kaltsukatest kaasa veetud. Kellele ei meeldiks maalähedane atmosfäär (raamat „Home Made Vintage“) või tikutopsi peidetud nutikad kingitused (raamat „Tinkered Treasures“)?

Padjapüür – 1 euro
Geomeetrilised mustrid on ikka veel moes ja sinepikollaste rombidega padjapüür pakub just õigeid sügistoone hämaratesse tubadesse. Kusjuures padjaümbriseid otsides tasub teinekord ka piiluda täidetud patjade kastidesse – paljud on toonud müüki korralikud katted, millel lihtsalt äravajunud sisu. Nipiraamatu lugeja teab, et selle väljavahetamine on käkitegu!

Klaaspurk – 1 euro
Nii mõnelegi Nipiraamatu lugejale võib tulla kukega klaaspurk tuttav ette, sest klaasil olev pilt pole sinna teps mitte trükitud, vaid kleebitud. Õpetust kodustehtud kleebiste tegemiseks jagasime 2017. aasta veebruari numbris. Mis saab olla veel toredam kui kaunistada muidu tavalisi purke edevate piltidega? Nii on ka kodu omanäolisem – ükskõik, kas selles hoida suhkrut, patsikumme või vatitikke!

Puidust sangaga lillepotid – 1,50 eurot
Siililegi selge, et kaks on parem kui üks! Nii kuluvad ka plekist kaksiklillepotid ära igas köögis, kus armastatakse maitsetaimi. Selleks et algselt metalset värvi olnud taimehoidja paremini keskkonda sobituks, värvis Laura need aerosoolvärviga valgeks.

Siidist lilleline sall – 1 euro
Neid asju, mida ühel naisel kunagi liiast pole, võib jäädagi üles loetlema. Sallid, eriti kui need on kvaliteetsest siidist ja erakordselt silmapaistvates toonides, kuuluvad kindlasti sellesse loetellu. Niisiis silmad lahti ka etikettide osas!

Kummut – 15 eurot
Kolme sahtliga kummutit oli Laura käinud paitamas ja imetlemas Jenny Kruse avamisest saadik, aga ostmiseni jõudis alles poe sulgemisnädalal. Toona valgeks võõbatud ümarate jalgadega kummut sai enne tema koju sissekolimist uue rohelise kuue – sellisena mahutab see lastetoas vajalikud riideesemed ja on tõeliseks hea tuju tekitajaks ruumi sisenedes. Ei tea üldse, kuidas selleta varem hakkama oli võimalik saada!

Kuigi Jenny Kruse heategevuspood Tallinnas on hetkel uksed sulgenud, leiab sama ägedaid asju nende Pärnu poest!

Ka tore kummut on pärit kaltsukast. See sai üle võõbatud uue värviga. Foto: Laura Liinat
Mõnikord lihtsalt veab! Kõik need leiud on pärit ühest poest Foto: Laura Liinat
Praktiline sangaga lillepott, mis sobib nii toataimedele kui ürtidele Foto: Laura Liinat
Serviis, milleta poest lahkuda ei saanud Foto: Laura Liinat
Tavalise klaaspurgi saab lahedaks kleepsudega Foto: Laura Liinat