Vannituba puhtaks!Foto: congerdesign, Pixabay
Tee ise
5. oktoober 2018, 22:50

VIDEO | Veidrad nipid, kuidas vannituba puhtaks küürida. Vaata videost täpsemalt!

Kas tead, mis üllatav segu puhastab kõik pinnad vannitoas või millega läikima lüüa peegel? Loe edasi ja vaata täpsemalt videost.  

Must tee lööb peegli läikima. Valmista hästi kange must tee, kalla saadud vedelik spreipudelisse ja pritsi näpujälgi täis peeglile ning nühi ajalehega puhtaks.

Nurgatagused vannitoas. Sega kokku 1 osa äädikat ja 1 osa vedelseepi, saadud seguga puhasta vannitoa keraamilistelt plaatidelt, klaasilt ja metallist pindadelt seebijäägid ja muu mustus.

Segistid läikima. Katlakivist täpiliseks muutunud segistid saad puhtaks, kui neid pooliku sidruniga hõõruda. Raskemate plekkide puhul mässi segisti ümber rätik ja niisuta see äädikaga. Hiljem nühi raskesti ligipääsetavad kohad üle vana hambaharjaga.

Nõudepesumasin aitab ka. Keraamilise hambaharja- või seebitopsi võid panna nõudepesumasinasse, see teeb raske töö sinu eest ära.

Abiline nr 1. Loodussõbralik vahend tualetipoti puhastamiseks on äädikas, mis tapab bakterid, mikroobid ja hallituse. Kalla loputuskasti veidi äädikat ja lase seista. Samal ajal täida spreipudel äädika- ja veelahusega ning pritsi seda tualetipotile. Nühi kõik korralikult üle ja loputa veega.

Üldpuhastusaine WC jaoks. WC harja nõusse kalla mõnda üldpuhastusvahendit. Vaheta vedelik nädala pärast välja.

Tühi papirull aitab tolmuimejat. Kuivati ja pesumasina filtrit puhasta tolmuimejaga. Pane tolmuimeja otsa majapidamispaberi tühi rull, vajuta ots kokku, et see mahuks kitsasse vahesse. Kindlasti ole tähelepanelik, et tolmuimejasse vett ei satuks. 

Vannituba puhtaks! Foto: congerdesign, Pixabay