Kuidas lahendada laste trennilogistika? Foto: Robert Kneschke, AdobeStock
Nipid
8. oktoober 2018, 15:27

NIPID | Nutikale lapsevanemale - kuidas lahendada laste trennilogistika?

Paljud pered murravad pead, kuidas korraldada laste logistika, et jõuda huvikooli ja trenni. Lapsevanema elu on meeletult kiire, aga nutikalt talitades saab väärtuslikku aega juurde tekitada ilma, et oleks ennast vaja pooleks painutada.

Logistika planeerimisel on abiks:

Pere ühine kalender. Koosta kalender, kus on kirjas nii laste kui vanemate olulised tegemised. Paberkalendrit on kõigil keeruline jälgida, kuna see on kodus seinal. Kõige lihtsam on veebipõhine kalender, nt Google’is, mis on mõlemale vanemale nähtav ja uuendatav. Lisaks näeb seda vajadusel ka laps oma telefonis.

Logistikavajaduse kaardistamine. Märgi kalendrisse huvitegevuste juurde, millal laps vajab vanemate transporti. Näiteks kui laps vajab lasteaiast võtmist ja eelkooli sõidutamist ja üle andmist õpetajale.

Transpordikohustuse jagamine. Helista klassikaaslaste vanematele, äkki liigub tema laps samasse lauluringi ja võtab ka sinu lapse kaasa.

Lapse oskus ise ühistranspordiga liigelda. Sõida lapsega nädalavahetusel olulised marsruudid bussiga läbi. Nii saab ka laps ise ühistranspordiga sõita, kui trenniajad seda võimaldavad.

Spetsiaalse teenuse kasutamine. Lastevanemate elu muutub hoobilt lihtsamaks kui on koht, kust tellide usaldusväärne trenni ja huvikooli sõidutaja. Sellist teenust pakub HopKid, mille kasutamiseks tuleb Google Play-st alla laadida spetsiaalne rakendus. Seal saab teha endale konto ning ära märkida täpse sõiduvajaduse. Lapsi sõidutavad spetsiaalselt koolitatud ja taustakontrolli läbinud inimesed.
Vaata lisaks siit

Kuidas lahendada laste trennilogistika? Foto: Robert Kneschke, AdobeStock