BLOGI | Sügisesed maitsed: soojendavate vürtsidega porgandikeeks
Keeks:
3 porgandit, kokku u 200 g
100 g rosinaid
100 g kreeka pähkleid
150 ml mahedamaitselit toiduõli
100 g joogi skyr'i (või vedelamat maitsestamata jogurtit)
3 suurt muna
pool tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
200 g toortatrajahu
2 tl kaneeli
veidi muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
100 g suhkrut, kui kodus juhtub olema, siis muscovado suhkrut
Toorjuustuglasuur:
25 g tuhksuhkrut
2-3 sl sidrunimahla
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
Tee nii:
1. Koori ja riivi porgandid.
2. Pese rosinad ning haki pool Kreeka pähklitest jämedalt ning vala mõlemad porgandite juurde kaussi. Ilusamad pähklid jäta kaunistamiseks.
3. Vispelda eraldi kausis ühtlaseks õli, munad, skyr ning vanilje.
4. Teises kausis sega jahu suhkru ja maitseainetega.
5. Sega kausside sisud kokku ning vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund, kuni keeks on keskelt küps. Lase algul mõne minuti vormis ning seejärel restil jahtuda.
6. Glasuuriks sega tuhksuhkur toasooja toorjuustu ja sidrunimahlaga ühtlaseks. Kaunista jahtunud keeks glasuuri ning ülejäänud kreeka pähklitega.
Loe pikemat blogipostitust siit