Hoolitsedes oma käte eest, on need kaua nooruslikud.Foto: Linda Prebreza / Pexels
Nipid
30. juuni 2019, 19:30

5 soovitust, kuidas oma käte eest parimat hoolt kanda (1)

Käeseljal on nahk õhuke ja muutub kiiresti kuivaks. Seetõttu on igapäevane käte kreemitamine ja hooldus oluline, et kaitsta ja niisutada nahka. Kuidas käte eest kodus hoolitseda annab nõu kosmeetik Inga Raa  Ella Beaute Salonist.

Mõtle oma käte heaolule iga päev

1. Käte pesu. Ära kunagi pese käsi liiga külma või kuuma veega! Lase kraanist jooksma pigem mõnusalt soe, leige vesi. Pesemisel eelista rasvasemaid seepe. Oluline on käed pärast seebitamist korralikult loputada. Käsi kuivata pigem paberrätiku kui kuumaõhukuivatiga.

2. Käte koorimisel eemaldad surnud rakud, mis aitab kreemidel ja maskidel paremini imenduda. Koori käenahka kord nädalas. Selleks sobivad hästi kõik kehakoorijad.

HEA NIPP! Tee ise kohvi- või suhkrukoorija!
Võta peo sisse natuke dušigeeli ja sega hulka mittelahustuvat kohvipuru või pruuni suhkrut. Seejärel kasta käsi märjaks. Koori hoolikalt sõrmevahed, peopesad, käeselg ja randmed, käsi üksteise vastu hõõrudes. Loputa sooja veega. Mõlemad koorijad jätavad naha ülipehmeks ning kohvi oma mõjub ühtlasi ka hommikuse äratajana. Proovi seda kindlasti ka kogu kehal!

3. Küünteja küünenaha hooldus. Samamoodi nagu oma nahka ja juukseid, tuleb ka küüsi hooldada. Selleks sobivad vitamiinirikkad õlid ja vajadusel ravilakid. Kui sinu küüned on väga haprad ja murduvad kergelt, siis kasuta lakki kindlasti igapäevaselt. Kätehoolduste ajaks eemalda lakk, et ka küüned saaksid kõik vajalikud ained kätte. Juhul kui kipud küüsi närima, siis laki need punaseks või mõne muu erksa värviga. Nii ei taha sa neid nii lihtsalt suhu pista.

HEA NIPP! Tee ise toitev küüneõli!
Sega kokku 4 spl mandliõli, 20-25 tilka eeterlikku õli (nt salvei, kummel, lavendel, bensoeõli) ja üks E-vitamiini kapsel. Masseeri toitev õli küünenahale ja küüntele ning lase 15 minutit toimida. Seejärel võid üleliigse õli kogu käte ulatuses naha sisse hõõruda.

4. Maskid kätele. Kord nädalas peale koorimist tee kätele ka maski. Müügil on valmis maske kinnastena, kuid neid saab valmistada ka kodus. Salongis kätehooldust tehes küsi oma kosmeetikult sooja parafiinihooldust. See mõjub eriti imeliselt pragunenud kätele.

HEA NIPP! Tee ise tõhus mask kätele!
Sega kokku 1 sl mett ja 1 sl rõõska koort. Kui need omavahel segada ja kätele hõõruda, on tulemuseks pehme ja siidine nahk.

5. Käte niisutamine ehk kreemitamine. Poeriiulilt ostetud kreemid peaksid sisaldama looduslikke õlisid, vitamiine ning niisutavaid ja rahustavaid toimeaineid. Väldi kreeme, mis sisaldavad parabeene, mineraalõlisid, sünteetilisi lõhna- ja värvaineid. Nimelt silikoonid ja mineraalõlid ei imendu naha sisse ega kaitse sinu nahka. Sellised kreemid tekitavad vaid hetkeks niisutava ja siidise tunde. Silikoonkreeme kasuta vaid ärritavates tingimustes töötades. Käsi tuleb kreemitada nii tihti kui vaja. Kanna alati kotis, autos ja tööl sahtlis kätekreemi. Suvel või mägedes kasuta ka UV-kaitsega kreeme.

Kodune oliiviõlihooldus
Kodustest vahenditest võib kätele proovida oliiviõlihooldust. Selleks sega kausis 1 spl oliiviõli ja paar tilka sidrunimahla. Lisada võib ka suhkrut. Hõõru segu kätele ja loputa paari minuti pärast. Lisaks oliiviõlile võib kasutada avokaadoõli, kookosrasva, jojoobiõli või kakaovõid. Kõik need sisaldavad nahale vajalikke toitained ja vitamiine ning on niisutava toimega.