Hoia alles vaid vajalik ning kodu on korras!Foto: Karolina Grabowska, Pixabay
Kodu ja Aed
18. oktoober 2018, 08:36

KODU KORDA! Selle nädala majapidamistööd – kapid saavad tühjemaks ja köök säravpuhtaks!

Oleme koostanud majapidamistööde nimekirja, mis aitab kodu süsteemselt korras hoida. Viimastel soojematel sügispäevadel võta ette aknapesu ning puhasta veerennid, sorteeri vannitoakapp ning esikusahtlid.

Vannituba

Viska ära kõik mittevajalik. Tee põhjalik puhastus vannitoakapis, kus hoiad meigitooteid, tualetttarbeid ja kreeme. Viska ära aegunud tooted ning need, mida enam ei kasuta. Nii saad juurde väärtuslikku ruumi ning oskad tulevikus planeerida, mida tõeliselt vajad.
Löö pinnad särama! Puhasta klaaspinnad, kraanikauss, vann ja kraanid. Kraanikaussi ja vanni võiks puhastada üle päeva, et seebijäägid ei jätaks koledaid määrdunud rante ning liga.

Esik

Vaata üle salli-, mütsi- ja kindasahtel. Sinna on kindlasti kogunenud asju, mida enam ei kanta või mis on katki. Võid ka leida mõne vana lemmiku, mis sahtlipõhjas sind pikalt on igatsenud.
Tõmba tolmu. Kappe koristades tõmba riiulitelt ning kapipõhjast tolmu. Vajadusel puhasta põhjalikumalt jalanõudekapp, kuhu koguneb rohkem õuest kaasa tulnud prügi.

Elutuba

Pese aknad. Kasuta ära viimased soojemad ilmad ning pese ära kõik aknad. Nii näeb ka kodu kohe parem välja. Läbi puhaste akende on ka hea nautida sügisest värvidemängu.
Sorteeri ajakirjad ja ajalehed, mida sa enam ei loe vii vanapaberisse. Alles jäta vaid need, mida tõesti vajad ja pane need ära riiulisse või sahtlisse.
Puhasta pildiraamid ja valgustid tolmust. Need on kohad, mis tavaliselt meelest lähevad.

Köök

Pese köögimööbli välispinnad. Kerge puhastusvahend, vesi ja nuustik võivad teha imesid. Peale põhjalikku puhastamist lööb köök särama ning alguses vältimatuna tundunud remondi võib kaugemale tulevikku lükata.
Pese seinad ja sarnaselt mööbliga võid üllatuda kui ilus köök välja näeb.

Aias

Puhasta maja veerennid lehtedest ja oksapurust, mis takistavad vee äravoolu. Pikka aega puhastamata veerennid võivad ära painduda ja veelgi rohkem ummistuda.
Sulge kastmiskraan ning vii kastmisvoolik panipaika.

Hoia alles vaid vajalik ning kodu on korras! Foto: Karolina Grabowska, Pixabay