Kontrolli enne kui usaldad netipoodiFoto: fancycrave1, Pixabay
Nipid
18. oktoober 2018, 19:37

Kuidas saab kontrollida netipoe usaldusväärsust?

Netipoest tellimine pole sama kui tavapoodi minek – kaupa ju reaalselt näha ja katsuda ei saa. Samuti tuleb loota, et tellitud kaup ka kohale toimetatakse. Oleme koostanud olulised punktid, mille järgi netipoe usaldusväärsust saab hinnata.

Kasuta KKK meetodit: kontaktid, kommentaarid, katse. Igal ettevõtjal peaksid veebilehel kirjas olema kontaktandmed, mida tasub kontrollida enne võimalike tarne-, toe- või tagastusprobleemide tekkimist näiteks Google Mapsi ja StreetView’ abil.

Loe kasutajate kommentaare. Ettevõtte mainest annavad ettekujutuse kommentaarid − vaata, kas müüjal on pikemat aega aktiivne Facebooki konto, ning jälgi sealset klientide tagasisidet, samuti uuri Hinnavaatlus.ee foorumeid ja hinnanguid ning tuttavate tegelikke ostukogemusi.

Helista või kirjuta müüjale. Kui jääb väikegi kahtlus, katseta suhtlust ning saada müüjale e-kiri või helista, küsides näiteks tarnevõimaluse kohta Eestisse. Kui müügieelne suhtlus pole kraps ega viisakas, siis vaevalt see hiljem paremaks muutub.

Kontrolli enne kui usaldad netipoodi Foto: fancycrave1, Pixabay