Nutikad nipid vaibalt pleki eemaldamiseksFoto: Michal Jarmoluk, Pixabay
Tee ise
18. oktoober 2018, 19:58

VIDEO | Ajasid vaibale pleki? Siit leiad lahendused enimlevinud plekkide eemaldamiseks

Kui põrandal on hele vaip, armastad korraldada romantilisi veiniõhtuid küünaldega ja kodus on lapsed, siis need puhastusnipid on just sulle!

Veiniplekk
Kuivata üleliigne vein, kalla plekile äädikat ja tupsuta köögipaberi või rätiga kuivaks. Raputa plekile soodat, hõõru harjaga üle ja eemalda üleliigne sooda.

Šokolaad
Lase ära kuivada ja kraabi suurem osa ära. Plekile kalla õrna pesuvahendi ja vee segu. Harja õrnalt plekk välja ja tupsuta köögipaberiga kuivaks.

Õli
Kalla plekile lusikatäis maisitärklist, jäta 30 minutiks mõjuma ja kalla peale nõudepesuainet. Hõõru harjaga ja kalla vett peale. Hõõru veel korralikult vahule ja puhasta köögipaberiga.

Kohv
Kuivata üleliigne vedelik ja kalla pesuvahendi ja vee segu plekile. Tupsuta kuivaks. Kalla seejärel plekile äädikat, hõõru harjaga ja tupsuta kuivaks.

Muld
Eemalda üleliigne puru tolmuimejaga ja harja läbi. Kalla plekile pesuvahendi ja vee segu, harja läbi ja tupsuta kuivaks.

Pastapliiats
Kalla plekile piiritust ja tupsuta kuivaks. Korda vajadusel.

Küünlavaha
Aseta plekile niiske lapp ja sellele triikraud, millel keskmine kuumus. Korda protsessi paar korda, kuni vaha on rätikusse imbunud. Kalla järele jäänud plekile piiritust, hõõru harjaga ja vajadusel korda. Plekk on ellimineeritud!

Nutikad nipid vaibalt pleki eemaldamiseks Foto: Michal Jarmoluk, Pixabay