Põnev retsept - lasanje praekapsagaFoto: veganmaailm.com
Tee ise
19. oktoober 2018, 15:49

BLOGI | Lasanje praekapsaga – põnev retsept, mis sobilik lihavabaks laupäevaks

Selle retsepti puhul on ideaalne see, et hakkima ei pea midagi. Seega on võimalik lasanje kiirelt ahju lükata ning ka köök ei vaja pärast suuremat koristamist. Retsepti jagab blogi Veganmaailm.

Antud kogusest jagub 3-4 inimesele. Valmistamiseks kulub u 1 tund.

Vaja läheb:

10-12 lasanjeplaati 5-kihilise lasanje jaoks
1 tl oliiviõli
360 g maitsestatud tomatikastet
300-350 g Alpro sojakoort
5 spl maitsepärmi
1/2 tl mahedat sinepit
2 küüslauguküünt
400 g Põltsamaa veganipraekapsast (ploomi või porgandiga)
näpuotsatäis soola
itaalia vürtse, kaunistuseks rukolat
soovi korral 250 g viilutatud tofut

Tee nii:

1. Valmista juustune kaste: sega taimne koor peeneks riivitud või tükeldatud küüslauguga, lisa sinep, maitsepärm ja pisut soola. Sega hoolega.

2. Määri 16x23 cm suuruse vormi põhi oliiviõliga. Tõsta põhjale paar spl koorekastet ja tomatikastet, kata lasanjeplaatidega.

3. Tõsta plaatidele praekapsas ja laota ühtlaselt laiali, seejärel lisa taas koorekastet ja tomatikastet. Kui kasutad tofut, siis lisa iga kihi vahele pisut tofut või moodusta sellest eraldi kiht. Kui lasanjeplaadid vormi täpselt ei sobitu, siis purusta mõni plaat ja täida otstest või äärtest tühi ruum. Lao kihte seni, kuni koostisained otsa saavad. Kõige peale peaks jääma pisut praekapstast ja koorekaste, selliselt, et lasanjeplaadid oleksid korralikult kaetud.

4. Tõsta lasanje ahju ja küpseta kaanega kaetult 220 kraadi juures 50min – 1 tund. Viimased 10 minutit küpseta ilma kaaneta, vähendades kuumust 190-200 kraadini. Lasanje on valmis, siis kui kahvliga katsudes on lasanjeplaadid pehmed ja lasanje on pealt pisut kuldpruuniks muutunud.

Enne serveerimist lase vormil 5-10 minutit jahtuvas ahjus seista.

Vaata blogipostitust siit.

Põnev retsept - lasanje praekapsaga Foto: veganmaailm.com