Hooldus koduste vahenditegaFoto: Charles Thompson / Pixabay
Nipid
5. mai 2019, 08:00

Jalad beebipehmeks koduste hoolitsustega

Lõhenenud ja kuivadele kannanahkadele on mitmeid koduseid hoolduseid. Need on kokku pannud kosmeetik Inga Raa, Ella Beaute Salonist.

Lõhenenud kandade puhul aitavad

Söögisooda või meresoola jalavann. Selleks on vaja 4 l sooja vett, 2 spl söögisoodat/meresoola. Veel võib lisada lavendliõli (kiirnedab vereringet), tüümianiõli (hea desinfektsioonivahend ja eemaldab ebameeldiva lõhna), rosmariiniõli (ergutab) ja kamprit (soodutab kõikide eeterlike õlide toimet).
Sidrunisokid - selleks lõika sidrun pooleks, pigista enamus mahl välja, aseta sidrunipoolikud kandandele ja pane jalga sokk. Neid võib jalas hoida terve öö.
Niisutav hooldus. Sega kausis kokku 2 spl riitsinusõli, 2s pl oliiviõli ja 2 spl mandliõli. Kanna masseerivate liigutustega jalalabale. Üleliigne õli eemalda paberrätiga.

 Jalgadele teeb head

Jalgade masaažerinevad tehnikad stimuleerivad jala lihaseid ja kudesid. Massaaz aitab leevendada pinges lihaseid, stimuleerib vereringet, mis aitab ka külmade jalgade puhul, eemaldab jääkained lümfisüsteemi kaudu, vähendab valu ja mõjub rahustavalt. Massaaži tuleb vältida vaid siis kui on tõsisemad vastunäidustused nagu südame- ja neerupuudulikkus, infektsioonid, nahahaigused jms.
Jalavannid, kuhu on lisatud erinevaid õlisid pehmendavad nahka. Seejärel on kergem sarvestunud nahka eemaldada. Pane tähele, et vannivesi ei oleks liiga kuum ja protseduur ei kestaks üle 10 minuti.
Salongis pakutavad parafiinihooldused niisutavad ja toidavad nahka, rahustavad ja lõõgastavad kogu organismi. Soe parafiin avab nahal olevad poorid ja vajalikud toimeained saavad minna sügavamale nahakihtidesse.