Kohvrid mahutavad palju vajaliku kraami.Foto: Laura Verte
Nipid
22. oktoober 2018, 13:29

Eriti vinged kaltsukaleiud! Romantilistest valgustitest kuni retro kohvriteni!

Oma kodus ringi käies märkan iga mõne sammu tagant toredaid kaltsukaleide, mis alati naeratuse suule toovad ning oma leidmisteed meenutavad. On aga esemeid, mida leiab minu kodust rohkem, kui midagi muud. Ja loomulikult on need pärit erinevatest kaltsukatest või kirbukatelt! 

1. Kohvrid– Suure meisterdajana on panipaigad tähtsad abimehed kõiksugu kangaid, lõngu, pabereid ja töövahendeid hoidma. Siinkohal aitavad põnevate retro-välimustega kohvrid, mis mahutavad kõik, mis vaja ja rohkemgi veel. Üksteise peal kohvreid hoides ei võta nad kodus ka üleliia ruumi.

Kohvreid olen leidnud: Uuskasutuskeskustest, Sõbralt Sõbrale poodidest, internetist ning kirbulaatadelt. Hinnad: 3 – 15 €

Kohvrid mahutavad palju vajaliku kraami. Foto: Laura Verte

2. Põnevad valgustid– Kohati eriskummalised ja meeleolukad valgustid toovad igasse ruumi sära ja loovad vastava miljöö. &-märgiga lambikesi leidub minu kodust lausa mitu, mis lisaks valguse loomisele aitavad ka kodulugu jutustada.

3. Erinevad nõud- ... mida on kokku kindlasti üle 200! Seega on nõudekiiks üks suurimaid jõude, mis mind alati taaskasutuspoodidesse viib. Seda enam, et nõudesümpaatias ei piirdu ma ühe konkreetse stiiliga. Nõudekapi uksed lahti tehes leiab sealt nii minimalistlikkumaid kivist tassi- ja serveerimisaluseid kui ka kirkaid ning lõbusaid taldrikuid. Temaatiliste õhtusöökide puhul ei ole seega muret, mis nõudelt eineid serveerida.

Põnevad nõud, mis kõik räägivad oma loo. Foto: Laura Verte

Piltidel olevad nõud – mustad kivist tassialused – Keila Hilbukas, 1 € tk; must kivist serveerimisalus – Keila Sõbralt Sõbrale, 3.50 €; roosad koogitaldrikud – Helsingi Kierrätyskeskus, 1 € tk; Old Gustavsbergi supitaldrikud – Telliskivi Kirbufestival, 1.50 € tk; ülejäänud erinevad taldrikud: Uuskasutuskeskused, Sõbralt Sõbrale, hinnad: 0.10 – 1 € tk

4. Kõik, mis on kuldne... - ... leiab end koha minu südames ja kodus. Siiski enamasti serveerimis- ja küünlaaluste ning küünlajalgade näol, mis hoiavad vastavalt tujule ja hooajale eri toonides küünlaid. See on igati lihtne ja taskukohane moodus, kuidas jõulu- või sünnipäevalaud ehteisse luua!

Pildil olev valgusti – Keila Sõbralt Sõbrale, 3 € Foto: Laura Verte

Kuldne peegliga alus, mida saab kasutada nii peegli kui küünlaalusena – Faktory taaskasutuspood, 4 €, erinevad küünlajalad – Uuskasutuskeskused, Sõbralt Sõbrale, Faktory taaskasutuspood – hinnad 1 – 3 € tk