Dave Benton ja tema tütar Sissi esinevad ühisel jõulutuuril.Foto: Robin Roots
Jõulud
25. oktoober 2018, 11:38

Sissi Nylia Benita läheb koos isa Dave Bentoniga jõulutuurile: isa tervis ei ole veel kõige parem, aga piisavalt hea, et laval endast sada protsenti anda! (1)

Üsna pea on tulekul jõuluaeg ning sellega algab ka paljude Eesti artistide jõulutuuride periood. Tuurile läheb taas ka Dave Benton, seekord koos tütre Sissi Nylia Benitaga. Sissi rõõmustab, et ta isa, kes sel aastal raskete terviseprobleemidega võidelnud, on nüüd piisavalt tugev, et taas end muusikale pühendada. „Ma ütleks, et tal on väga palju parem. Ma ei saa veel öelda, et ta tervis on hea, aga piisavalt hea, et endast laval 100% anda,“ rõõmustab Sissi.

Pärast superstaarisaadet tähena muusikamaailma tõusnud Sissi sõnul tegeles ta isa Dave muusikaga kogu aeg, isegi siis, kui tervis kõige parem ei olnud. „Isegi kui ta ei esine, tegeleb ta muusikaga kogu aeg. Ja vaikselt juba esineb ka jälle, mis on absoluutselt imeline,“ räägib neiu.

Sissi jaoks ei ole isaga tuuritamine üldsegi mitte võõras. Kui nooremana sai Sissi isa jõulukontsertidel laulda paar laulu, siis sel aastal on rollid aga vahetunud. Sissi sõnul on iga esinemine, mille ta koos isaga teinud, tema jaoks väga eriline mälestus. „Ma olen alati nii tänulik, et mulle on antud selline isa, kellega saan jagada muusika ja esinemise rõõmu. Minu kõige eredaim mälestus on sellest, kui sain oma isaga esimest korda esitada laulu „Fathers and daughters", laul räägib sellest, kuidas isa laulab tütrele, et ükskõik, kuhu elu teda ka ei viiks ja ükskõik kui raske elu olla võib, on ta oma tütre jaoks igavesti olemas. Mul tekkisid pisarad silma selle loo ajal ja iga kord kui seda laulame, tekivad need uuesti,“ meenutab ta.

Sissi ja isa Dave’i jõulukontsert kannab pealkirja „Valged jõulud koos“ ning plaanis on anda neli kontserti. Sissi sõnul ei võeta repertuaari kindlat stiili lugusid, vaid esitatakse palu, mis neile endile südamelähedased. „Meie kontserdid on alati täis armastust, valgust ja rõõmu,“ sõnab Sissi.

Teatavasti on jõuluaeg peale suve Eesti muusikute jaoks põhiline aeg, mil leivaraha teenida ning paljud artistid teevad isegi mitmeid jõulutuure, ka koos erinevate teiste artistidega. Sissi sõnul oli tema algusest peale kindel, et teeb sel aastal jõulutuuri vaid koos oma isaga ning teisi pakkumisi ta kaalunud ei ole.

Neljal jõulukontserdil astuvad üles Sissi Nylia Benita & Dave Benton, Madis Kari (klarnet, klaver) ja Madis Arvisto (kitarr).