Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
26. oktoober 2018, 19:52

MOVEMBRI EEL: 7 reeglit vuntside kasvatamisel

Vaid mõned päevad on jäänud selle kuuni, mida palju naised vihkavad: sest nende mehed kasvatavad endale nina alla karvase mo-molluski. Aga ei maksa unustada, et movembri ja vuntside kasvatamise eesmärk on juhtida tähelepanu sellistele meeste terviseprobleemidele nagu eesnäärmevähk, munandivähk ja depressioon – ja kasvatada nende haiguste teemalist teadlikkust. Kord aastas ju võib. Men’s Health pani kirja seitse reeglit, mida vuntsikasvataja movembris-novembris võiks järgida.

1. Alusta puhtalt lehelt

November. Uus algus, uus peatükk. Kõige parem on alustada puhtalt lehelt ehk puhtaksraseeritud näoga, sealjuures siledaks tõmmatud ülahuulega.

Leia endale vuntsieeskuju – vaata ikoonilisi vuntse ja keskendu sarnase kasvatamise ning kujundamise eesmärgile. Võid end ka panna kirja saidile Movember.com.

2. Vali head vuntside kujundamise vahendid

Vuntside kasvatamine ei tähenda, et sa peaksid habemeajamisvahendid kuuks ajaks nurka viskama. Ilusat vuntsi ei saa seda žileti või pardliga trimmimata. Raseerimise järel peaks kasutama rahustavat geeli ja vuntsidesse võiks masseerida mõne tilga habemeõli.

3. Kasvata, kasvata

Võib olla küll veider näha endal nina all mingit tumedat udukogu, aga kuskilt peab ju alustama. Küll see vuntsi moodi välja nägema hakkab.

4. Hoia habe vaos

Movembris peaks tähelepanu koonduma su vuntsidele, mitte habemele ja sestap olema märgatavam.

5. Pea vastu tungile žilett haarata

Sa suudad seda. Oled juba nii kaugele jõudnud, ära jäta pooleli. Pigem keskendu sellele, et vunts oleks ägedalt kujundatud ja hooldatud.

6. „Muudame mehe tervise nägu“

See on movembri hüüdlause. Loe movembri kohta näiteks siit. Ja kui kulmu kortsutades vuntside või movembri kohta küsitakse, siis võid esitada näiteks järgmisi fakte: 1. ühel mehel kuuest diagnoositakse eesnäärmevähk, 2. Eestis on enesetappude suhtarv Euroopa kõrgeimate seas, sagedamini teevad enesetapu just mehed ja väga sageli (märkamata) depressiooni tagajärjel, 3. 20-35-aastaste meeste seas on munandivähk kõige levinum kasvajavorm.

7. Kui aeg tuleb, siis mõtle edasi

Kui november läbi, võid vuntsi muidugi maha ajada. Aga see on sinu nägu ja kui sa tahad, siis võid kõigi ninakirtsutajate kiuste vuntse ka edasi kanda. Kas sa kujutaksid näiteks Siim Kallast ja Vladislav Koržetsit ette ilma nendeta?