Märka, millises seisus sinu juuksed on enne külma talve saabumist.Foto: Freestocks.org / Unsplash.com
Nipid
23. november 2019, 11:00

Väljas on juba näpistavalt külm! Kuidas oma juukseid kaitsta? (1)

Nii nagu suvel peame kaitsma oma juukseid päikese eest, vajavad juuksed rohkem hoolt ka külma ning tugevate tuulte käes viibides. Siin on väärt nipid, kuidas kaitsta sügisel oma juukseid!

Ära pese juukseid liiga tihti. Sinu juuste parimaks vitamiiniks on loomulik rasu. Vesi ja pesuvahendid kaotavad peanahalt igasuguse loomuliku kaitsekihi. Proovi juukseid pesta mitte rohkem kui kaks korda nädalas, eelista õrnatoimelisi hooldusvahendeid.

Pööra suuremat tähelepanu palsamitele. Kui muidu kasutasid niisutavaid palsameid, siis vaheta need nüüd välja paksema konsistentsiga palsamite vastu, mis sisaldavad õlisid, rasvhappeid ja proteiine. Kasuta pähe jäetavaid palsameid - see aitab juukseid kaitsta toas ja õues oleva temperatuuri erinevuse eest.

Ära mine märja peaga välja. Esiteks võid sa nii külmetada ning teiseks mõjub see ka juustele halvasti. Külm õhk lõhub märja juuksekarva soomuskihti ja paneb need kergemini murduma. Kasuta juuste kuivatamisel fööniga jahedamat õhku ja kuivata juuksed korralikult ära.

Kasuta võimalikult vähe sirgendajat. Kuna juustel on niigi raske tulla toime erinevate ilmaoludega, siis juuste sirgendamine ja kuumaga töötlemine muudab nende olukorra veel raskemaks.

Vaheta välja viimistlusvahendid. Kui muidu kasutasid geeli või vaha, siis nüüd hakka kasutama kreemijaid viimistlusvahendeid.

Kui oled hädas staatilise elektriga, siis kasuta palsameid, mis sisaldavad vahasid ja on kreemja koostisega. Ära unusta ka õlisid ja seerumeid, mis kaitsevad sinu juukseotsi.

Värvi juukseid nii vähe kui võimalik. Kuna värvimine tekitab juustes stressi, siis tee seda võimalikult harva.

Kanna mütsi. Isegi kui väljas on vaid mõned miinuskraadid, on müts hädavajalik. See on kõige lihtsam viis kaitsta juukseid ja peanahka ilma eest. Lisaks aitab see sul ka külmetushaigusi vältida.

Kosuta oma juukseid ise valmistatud juuksemaskiga:

Kosutav mask munaga

Sega kokku: 1 muna, 1 sl mett ja 1,5 sl oliiviõli.

Kata juuksed sooja rätikuga ning hoia peas 45 minutit. Tee maski vähemalt kord nädalas.

Loe siit, mida teha, kui juuksed ei taha peas püsida.