Lemmikloom

PEHME JA KARVANE | Katrin Lust: inimesed, ärge ostke koertevabrikust 2000-euroseid „kõndivaid käekotte“ (16)

LISA KOMMENTAAR

No16. detsember 2018, 11:21
Ma ei osta ühtki karvast ega karvatut! Samahästi võib raha lõkkesse loopida- aga see vist kuritegu
Mari5. november 2018, 12:00
Tõuaretus ja tõukoera ostmine pole 2000-eurose käekotiga eputamine, vaid pingutus pakkuda omanikule koer, kelle omadused on üpris kindlalt ette teada.Krantsi ostes saad ülltuse, eriti kutsika puhul ja kui koer ei sobi, satubki ta varjupaika, perre sobimatu tõukoer läheb tagasi kasvataja perre. Tõukoera ostmine on panus tuhandete inimeste aretustöösse, isegi kui sa koeraga näitustel käia ei taha,kuhu siis need edasiaretuseks mittesobivad kutsikad peaks minema? Erinevad koeratõud on olnud oluline osa inimeste kultuurist, mida tuleks hoida, mitte inetusti kommenteerida, sest ise eelistad krantsi!
kodutud3. november 2018, 15:38
Kõik on tegelikult õige ja ilus, aga see "koer on vist pärit venemaalt" rikub kõik ära. Jutt, et eesti varjupaikades eesti kodutuid koeri pole, on lollus. Tallinnas jah on koeri vähe, see-eest on maakondade varjupaigad (vaadake kasvõi Valga varjupaika) koeri täis. Aga need venemaalt tulnud on mõne varjupaiga/inimese bisnis, mis kasutab eesti seaduste leebust ära. Sellise äri toetamine pole ka eetiline. Ega seal suurt vahet ju pole koertevabrikuga. No vahest ehk see, et ei mõelda loomadele tõunimetusi välja.
to kas3. november 2018, 15:31
Olenevalt varjupaigast varieerub ka loovutustasu, aga üldiselt mingi väike summa ikka on. See on ainult murdosa kuskil koeravabrikust ostetud tõulaadse hinnast.
Uku3. november 2018, 12:14
Sa tondike ei ole vist "Koera südant" lugenudki. Nimitegelane võttis endale nimeks Polügrafist Polügrafistovitš Šarikov. Nüüd panid kildu enda arust, aga jäid lolliks.
Tänavatel elavad inimesed on selles ise süüdi, loomad mitte.3. november 2018, 09:34
Kahjuks on Eesti inimesed kerafoobsed, mitte ainult toidlustuskohad vaid ka lausa terved pargid ja matkarjad on koertele keelatud. Juba see näitab meie suhtumist koertesse. Koerateadlikusest pole jõutud kaugemale eelmisest sajandist. Õue ketti ja kuuti, nii oli varem ja on ka nüüd. Korralikku suhet nii ei saavutata ja varsti leiavad koerad end varjupaigast. Pooldan seda et koerapidaja peaks läbima tasulise koolituse ja sooritama eksami. Kõikidel koertel on kiip ja omanik vasutab tema eest lõpuni. Loata koerapidamine või tema hooletusse jätmine oleks siis ka karistatav.
kas3. november 2018, 07:25
varjupaiga looma eest peab ka maksma ja kui palju?
Kommentaar.3. november 2018, 06:34
Katrin on väga hea inimene. Kui kõik oleksid sellised, siis maailm oleks väga palju parem koht elada. Tubli Katrin!
kommin ka3. november 2018, 00:45
tubli katrin, meetrine mütts käib kah, pole vaja massipsühhoosi langeda
2. november 2018, 23:09
Appi2. november 2018, 23:06
Kass magas voodis jalgade peal? Päris õudne. Käid mullivannis ära ja siis karvu täis voodisse...
💕2. november 2018, 21:37
Olen Lusti arvamusega 100 prossa nõus! Milleks maksta 1090 koera eest, kellega sa näitustel käija ei viitsi, ammugi siis õpetada! Esined koer käevangus ,kaubanduskeskustes?Just huvitav on vaadata segaverelisi, kui erinevad nad on välimuselt, iseloomult!Eriline austus inimestele, kes varjupaigast lemmiku võtavad ja suure südamega nad pereliikmeks võtavad! Vot need on tõelised loomaarmastajad! Aitäh Teile!
mnjah2. november 2018, 21:11
mismoodi sai tänavalt päästetud koer tagasi tänava prügikasti ja seal olnud mürgini? Kui ta nii eeskujulik koerapäästja on, siis ei oleks ju tema koer saanud hulkuma? Miks jäi sellest kiidulaulust mulje, et kõik pole päris nii ja midagi on rääkimata. Kutsikavabrikutest jms-st teame ju niigi, see ei ole mitte kellelegi uudiseks, kui vähegi lemmikloomade vastu huvi tunda. Ja paljud teavad ka, mis bisnis käib seal selles nimetatud nn.varjupaigas...
Urmas2. november 2018, 21:11
Uhke kassiomanik2. november 2018, 21:07
Tubli naine. Julges varjupaigast koera võtta. Endal mul varjupaigast võetud kassi kogemus, loom oli algul väga arglik. Kui looma koju tõime, oli ta pidevalt voodi all või diivani taga, hiljem aga magas voodis jalgade peal.
Poligraf Poligrafovich Šarikov2. november 2018, 20:12
kas Katrin Lust ei ole mitte ainukene eestlane,kes on talvitunud nii põhja.. kui ka lõunapoolusel ja seda üheagselt.Räägitakse,et praegu valmistub prl.Lust lennuks Marsile koos oma koertega.