Hüvasti, pikad juuksed! Blogija ja toitumisspetsialist Merilin Taimre otsustas aasta lõpetada uuenenud välimusega ning lõikas juuksed lühikeseks. Pildil poseerib koos oma kassi Liisuga.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
1. november 2018, 18:02

VAU! Blogija Paljas Porgand läbis totaalse muutumise ning lõikas oma ülipikad kiharad lühikesteks: nüüd ongi puhas värske leht ja energia!

Elustiiliblogija Merilin Taimre sai hakkama radikaalse välimusemuudatusega: neiu on tuntud oma kaunite, pikkade ja punaste kiharate poolest, kuid täna otsustas ta kannapöörde teha ning lõikas juuksed maha. “Hea on saata vahepeal kõik vana ära. Ma tunnen, et mul on elus olnud nii palju muudatusi, aga juuksed hoiavad seda, mis möödas, alles. Juuksed on mul kasvanud ju väga pikalt, mu juuste alumine osa on elanud minuga raskeid aegu läbi, kui need maha lõikasin, siis ma tundsin, et nüüd ongi ainult puhas värske leht ja energia. Ilus ja naiselik on ka!” räägib Taimre õhinal ja õnnelikult oma uuest välimusest.

Taimrel on ülipikad juuksed olnud juba väga pikka aega. Kui paar aastat tagasi kandis ta veel juuksepikendusi, siis pea aasta on ta juuksed olnud loomulikult pikad. Kuid nüüd sai naisel pikkadest juustest kõrini ning ta tahtis midagi uut proovida.

“Mul viskas üle see, et ma läksin mugavaks kätte. Kui mul on pikad juuksed, siis ma viskan nad lihtsalt hobusesabasse. Aga ma tahan, et ma peaks vaeva natukene oma juuste sättimisega nägema, seetõttu lõikasingi need maha. Nüüd ma pean neid kas sirgendama või tegema lokke ja nad näevad kogu aeg head välja. Nii armas on olla ja väike edgyness (iseloomukus - toim.) on mu välimusel juures. Huvitava on kanda midagi teistmoodi või teha midagi uut,” nendib ta. 

Meeldib välimusega katsetada

Oma juuste muutmiseks on ta katsetanud nii erinevate värvide kui pikkustega. “Samamoodi ma värvisin kunagi juuksed punaseks ja panin pikendused, see oli ka suur muutus. Ma vaja kogu aeg sellist väikest muutust kuskile. Kui harjun ära, siis hakkab igav,” naerab ta. 

Juuksepikendused pani Taimre endale 2016. aastal, kuid loobus nendest umbes aasta tagasi. “Panin need bikiinifitnessi ajal ja nad olidki mul 14 kuud. Minul õnneks pikendused juuksed ei kahjustanud, ma käisin neid panemas Intersalonis, seal ma olen väga pikalt käinud ja seal on väga kvaliteetne teenus. Pikendusi pandi ka nii hoolikalt, et mu juustega ei juhtunud midagi halba, mu juuksed on ikka sama paksud, pole jäänud õhukesemaks ega midagi,” kinnitab Taimre. 

Pikalt pruunide juustega harjunud Taimre otsustas punapeaks hakata siis, kui ta elas Austraalias ja reisis Aasias ringi. “Aasias oli väga odav juukseid värvida. Ma mõtlesin, et kuna ma olin üle kahe aasta olnud Eestist ära, siis ma pean tulema tagasi kuidagi teistsugusena! Ma ei tahtnud tulla tagasi selle vana minana, mõttetute pruunide juustega, mitte, et pruunidel juustel muidugi midagi viga oleks, mina lihtsalt tol hetkel olin neist tüdinenud. Ma mõtlesin, et ma tahtsin mingit muudatust, et inimesed mõtleksid, vau, mis sina tegid!” tõdeb ta.

Algselt lasi Taimre juuksuril enda juukseotsad ära blondeerida, ehk tegi heleda balayage tehnikas värvimuudatuse oma tumepruunidesse juustesse. “Blondeeriti veel topelt Aasias, ma ei teagi, mis värvidega. Alguses oli see ilus, aga siis ma nägin, kuidas mu juuksed olid kahjustunud. Mul olid siis nii pikad juuksed, peaaegu tagumikuni. Siis ma otsustasin juuksed täiesti maha lõigata, aga selle osa, mis jäi veel natukene otstest blondiks, värvisin ise tooniva juuksemaskiga punaseks,” räägib neiu.

Otsus punapeaks hakata sündis Aasias reisides

Kui Taimre hakkas tegelema bikiinifitnessiga, otsustas ta juuksuri juures kauni soengu teha ning ka pikendused panna. “Eks ikka selleks, et laval maksimaalselt särada. Me lõpuks värvisimegi mu juuksed väga tugevalt pigmentseks punaseks, siis jäid need juukseotsad punaseks. See muudatus tuli väga loomulikult. Kui bikiinifitness läbi sai, ma mõtlesin, et ei taha pikendustest loobuda, sest me nii kaua ju panime neid ja päris kallis oli ka! Ei hakka ju maha võtma neid kohe. See jäi mulle harjumuseks toona, et mul on väga pikad juuksed. Tagantjärgi on isegi naljakas vaadata ennast, mul olid ikka ebanormaalselt pikad juuksed!” tunnistab ta. 

Lõpuks avastas Taimre koos juuksuriga, et tema enda juuksed on pikenduste all kasvanud sama pikaks. “Pikendusi me ka kogu aeg ju otsast lõikasime, sest need lähevad ka koledaks ja katki ajaga, see on ka naturaalne juus. Kui me tahtsime pikendusi ülespoole tõsta hoolduses, siis nägime, et vau, mu enda juuksed on vahepeal kasvanud sama pikaks! Siis võtsime pikendused hoopis maha, kuid inimesed arvasid edasi, et mul on pikendused juustes, siiamaani võib-olla arvati, et mul on pikendused. Aga võtsime ära ja muudatust mu juustes polnudki eriti näha, võib-olla veidi õhemad olid mu juuksed,” kinnitab ta.

Otsus nüüd oma kärtspunaseid juukseid veidikene tumedamat tooni punaseks teha, sündis koos naise poolt usaldatud juuksuriga. “Mulle tundus, et see kirgas punane oli juba liiga lapsik mu jaoks, ma ikkagi olen täiskasvanud juba, 25 kukkus nüüd ära. Siis läksime tumedamaks punasega, selline väike edgyness on mu juustes sees,” rõõmustab ta.

Kas trenni on parem teha lühikeste juustega või pikkadega, Taimre veel öelda ei oska, sest uue lühikese soenguga ta veel trennisaali ei ole jõudnud. “Tahakski juba proovida! Kui panna juuksed hobusesabasse, siis väga vahet pole. Ma isegi pole proovinud peegli ees, ma loodan, et mu juuksed on piisavalt pikad, et nad mahuvad hobusesabasse. Väikese tutikese ikka saab teha. Vaatame, mu juuksed on muidugi nii libedad, et patsikumm hakkab ära libisema. Aga ma arvan, et lahtiste juustega saab täpselt samamoodi trenni teha, need on täpselt sellise pikkusega, et ei jää kuidagi ette,” kinnitab ta.