Millist kuuti koerale valida?Foto: TheoRivierenlaan, Pixabay
Nipid
5. november 2018, 14:10

LEMMIK | Koerale kuuti valides ära unusta patju, tekke ja akent

Kui su koerale meeldib õues elada, siis on jahedate ilmade saabudes kuut suisa hädavajalik! Aitame sul õige koerakuut valida.

Kui valid koerakuuti

Tasub mõelda oma koera vajadustele. Pea silmas kindlasti oma koera suurust ning seda, et ta vajab ka vaba ruumi enda ümber. Kuut ei tohi olla liiga väike ega ka liiga suur.

Kas soovid kuudi ise teha või osta? Kui soovid ise kuudi ehitada, siis pööra rõhku materjalidele. Kindlasti ei tohiks kuuti üle värvida tugeva lõhnaga värviga, mis koera ärritab. Kuudi põrand võiks olla tehtud puidust.

Eelista kahekojalist kuuti. Esimese ruumi välisseinad võiksid olla soojustamata, aga niiskus- ja tuuletõkkega, et koer saaks ka kuumal suvepäeval kuudis viibida. Teine ruum võiks olla kaitstud külma eest ning soojustatud välis- ja vaheseinaga. Nii ei ole sul vaja soetada või ehitada kuuti nii talveks kui suveks.

Küttega kuut! Kui sinu koer vajab eriti palju sooja, siis võib kaaluda kütteelemendina elektriküttega õliradiaatori kasutamist. Eriti suurt tähelepanu tuleks pöörata elektriosade kaitsmisele koera eest. Võib ära soojustada ka põranda kasutades selleks kivi- või klaasvilla asemel vahtplasti.

Ära unusta akent. Koertele meeldib aknast välja vaadata, seega oleks hea, kui kuuti valides või ehitades oleks seal ka aken.

Hubane pesa. Kõige olulisem on, et koer end kuudis hästi tunneks. Kasuta hubasuse ja soojuse tekitamiseks ka erinevaid patju ja tekke.

Millist kuuti koerale valida? Foto: TheoRivierenlaan, Pixabay