Kodu ja Aed

Nädalavahetusel kodu korda: nädala koristusplaan aastast 1982 (6)

LISA KOMMENTAAR

Kiviaeg 7. detsember 2019, 11:18
Mäletan , kuidas ema terve nädalavahetuse pesu pesi, selle Riga pesumasinaga . Käsitsi loputamine , väänamine . Meil oli tookord maamajas juba vannituba ja veega tualet aga seda luxust ei olnud paljudel Sovjet ajal pidid kõik veel tööl ka käima (kohustuslik ) . Tolle aja naiste ees suur KUMMARDUS ja aitäh emadele , et sellises olukorras perede ees hoolitsesite .
to Kiviaeg7. detsember 2019, 11:44
mina mäletan kuidas nädalavahetusel st. pühapäeval, laupäevad olid töö-ja koolipäevad, pesi pesu käsitsi sellel lainelisel pesulaual. Hiljem tuli ka Riga , see oli juba luksus. Nö valge pesu pandi plekkvanniga veel pliidi peale keema, et oleks hästi valge. Ja siis jõudis ta veel teha kaneelikukleid ja jõhvikakisselli, mis oli pühsapäevatoit. Olid ajad...
Pilt 3. detsember 2019, 22:38
kuulub küll ennem aastasse 1928 kui 1982 ja koristamisplaan samuti. Ja kui selline asi tõesti avaldati 82. aastal, siis oli see päris kindlasti maha kirjutatud mingist vanast eestiaegsest naisteajakirjast.
ohjah3. detsember 2019, 16:19
Kõik ju tore, aga miks peab seda kõike tegema naine =perenaine? Tööd saab jagada ju kõigi pereliikmete vahel ära.
Jaah6. detsember 2019, 21:49
See oli aeg, kui naine oligi perenaine ja perenaise töö oligi ainus töö. Või siis palgalise majapidaja töö, kel samuti muud tööd ei olnud. See rabelemine mitmel rindel, mis praegu naiste osaks, on uuema aja nähtus.
to Jaah7. detsember 2019, 11:51
ole nüüd, 1982 aastal ei olnud naine midagi ainult perenaine ja kellel need majapidajad palgatud olid. Täpselt samuti rabati mitmel rindel, samuti tehti ise kõik toidud, hoidised, mahlad, praegu kõik võimalik kauplusest osta, igasugused poolfabrikaadid, valmistoidud. Paljud seda ka ju teevad. Lisaks sellele, kel vanemad elasid maal või oli omal maakodu, kasvatati kogu talveks vajaminev seal. Nii, et see "rabelemine mitmel rindel"pole küll mingi tänapäeva nähtus. Võiks veelgi jätkata selle "kerge" elu kohta, mis tollel ajal oli.