Toredat advendikalendrit saab kasutada aasta läbi - muul ajal saab sinna pista meeldetuletusi ning üllatusiFoto: Laura Verte
Tee ise
16. november 2018, 14:49

TEE ISE | Vahva taskutega advendikalender

Kui soovid advendikalendri ise meisterdada, siis tasub sellega juba alustada. "Maias-maias taskuvaras" võiks olla selle advendikalendri nimi. Kogu kapist kokku kõik vanad triiksärgid ning paiguta nende taskud suurele kangale. Nii saad aastast aastasse kasutada isetehtud jõulukalendrit!

Vaja läheb:

olenevalt paigutusest ja taskute suurusest u 83 x 154 cm tugevat villast kangast
24 triiksärgi rinnataskut
õmbluskääre
rätsepakriiti või pliiatsit
nööpnõelu
mõõdulinti
valget niiti
nõela
õmblusmasinat
võimalusel overlokmasinat
2 cm läbimõõduga 1 m pikkust pulka
nööri või tamiili
paari naela, kruvi või konksu

Õmble advendikalendrit nii:

1. Viimistle alustükk. Ääresta põhitüki servad, keera õmblusvaru võrra tagasi ja õmble servad puhtaks. Võid kasutada ka pesuõmblust.
2. Õmble tunnel. Õmble kanga ülaserva 5 cm + õmblusvarulaiune tunnel riputuspulga jaoks. Arvesta, et tunneli laius sõltub pulga läbimõõdust.
3. Märgista taskud numbriga. Õmble triiksärkidelt eemaldatud taskutele käsitsi või õmblusmasinaga numbrid ühest 24ni. Lõbusama kommiotsingu jaoks õmble numbrid taskute eri nurkadesse, võid mängida ka numbrite suurustega.
5. Õmble taskud aluskangale. Õmble taskud kolmest küljest kangale, jättes taskusuu päkapikkude jaoks lahti.
6. Säti kalender rippuma. Lükka riputuspulk tunnelisse ja seo selle otstesse nöör. Leia laes, seinal või uksel sobiv koht naela, kruvi või konksu jaoks ja säti kalender sobivale kõrgusele rippuma.

Hea teada!

  • Advendikalendri riputamiseks võid pulga asemel kasutada ka tormituulega murdunud oksa.
  • Triiksärgi taskute asemel võid kasutada ka kulunud pükste taskuid või teha need meeldivast kangast ise. Sel juhul arvesta ühe tasku suuruseks nt 11 × 13 cm + õmblusvarud.
  • Kui lisad kalendrile nädalakese jagu päevi juurde, saad seda kasutada aasta läbi, et pista taskutesse meeldetuletusi, toredaid mõtteid või miks mitte maiustusi kasvõi juunis.