Raekoja platsi jõulukuusk Foto: Robin Roots
Jõulud
14. november 2018, 16:36

Pealinnas avatakse pidulikult traditsiooniline jõuluturg

Traditsiooniliselt avab Tallinna jõuluturg ka tänavu oma lava ja müügikioskid novembris, et jõuluhõngulist muinasmaad saaks nautida võimalikult kaua. Juba kõrgub Raekoja platsil kahar kuusepuu, jõulude sümbol, mis esimest korda maailmas püstitati just siinsamas aastal 1441. Jõuluturu pidulik avamine ja jõulukuuse küünalde süütamine toimub juba 16. novembril kell 17.00.

Tallinna jõuluturg vaimustab kõiki oma hubasuse, ajaloolise asukoha, pooletuhande aastaste majade ning pikkade traditsioonidega. Viimastel aastatel on Tallinna jõuluturg leidnud aina rohkem kajastust välismeedias, see on mitmel korral valitud kümnete tuhandete jõuluturgude seast üheks maailma parimaks. 
 
Parimate seas püsimiseks uuendatakse igal aastal lavadekoratsioone ja kuusekaunistusi,  valguselemente ja ehteid. Alati on pisut muutunud turulettidel pakutav sortiment, aina rohkem on esinejaid, et rõhutada jõuluaja muinasjutulisust.

Tänavu püüavad pilke südamekujulised kaunistused Raekoja platsi keskel kõrguval kuusepuul ja laval. Südamekujulised ehted valiti jõuluturgu kaunistama mitmel põhjusel - süda on armastuse sümbol ning eks ole ka jõulud üks südamlikumaid pühi üleüldse. Aga ka Tallinna vanalinn, Tallinna jõuluturu toimumispaik, on õhust vaadatuna südamekujuline.

Lastele pakuvad meelelahutust karussellid ja jõuluvana, kes jagab oma majakeses parematele salmiütlejatele maiustusi. Kohapeal saab soetada kvaliteetset käsitööd nipsasjakestest praktiliste talveaksessuaarideni, kõhtu saab täita nii piparkookide kui toekate jõulupraadidega. Suupistete seas on tuntud jõuluroogi, aga ka täiesti uudseid, mis sobivad hästi just jõuluajal. Üle Raekoja platsi hõljub vürtsikas glögilõhn - seda kuuma jõulujooki pakutakse väga laias sortimendis, erinevate maitsenüanssidega, nii lastele kui täiskasvanutele.

Advendiajal süüdatakse igal pühapäeval advendiküünal, rahvast tervitavad kiriku- ja linnajuhid.
Aastavahetusel on kavas meeleolukas eriprogramm!

Jõuluturg on avatud 7. jaanuarini 2019.