Foto: Laura Liinat
Tee ise
21. november 2018, 15:53

TEE ISE | Peida sussid jänese punnis põskedesse

Selle asemel, et mässida vahetusjalatsidnäotusse kilekotti, õmble sussidele ümbriseks vahva jänes. Kes aga jalavarjude hoiustamist ei vaja, see saab kõrvadest seotavast jänesekotist abi ka kinkide pakkimisel!

Vaja läheb:
kahte kangast
kääre
nööpnõelu
lõnga või niiti
nõela
pliiatsit
tikkimisrõngast
triikrauda
õmblusmasinat
paela või nööri
 

Tee sussikott nii:
1. Lõika tükid. Murra kangas pooleks ja lõika välja jänesekuju: ruut, mille tipus on kõrvad. Jäta alumine serv lahti lõikamata. Lõika sama suur tükk ka teisest kangast.
2. Õmble kokku. Voldi lõigatud tükid lahti ja aseta paremad pooled vastamisi. Õmble ümberringi, jättes ühte äärde u 3 cm laiuse ava.
3. Keera ümber. Keera kott ava kaudu õigetpidi. Kõrvade paika lükkamiseks kasuta pliiatsi tömpi otsa. Triigi kotitoorik siledaks.
4. Tiki nägu. Aseta koti pealmine pool tikkimisrõnga vahele ja tiki välimisele poolele nõela ja niidi või lõngaga nägu. Võid piirjooned harilikuga ette joonistada.
5. Õmble kotiks. Murra kott pooleks nii, et välimine pool jääks väljapoole. Õmble servad põhjast kõrvade tippudeni kinni.
6. Lisa kinnitus. Lõika paelast või nöörist koti kinnituseks piisavalt pikk tükk. Kinnita see keskelt pistetega ühele küljejoonele silmade ja kõrvade vahelisele alale.