Nii saavad sussid täidetudFoto: Pixabay
Jõulud
23. november 2018, 14:34

JÕULUD | Mida panna sussi sisse? 31 eriti head ideed

Juba varsti ilmuvad väikesed sussid aknalaule, seega on viimane aeg panna vaim valmis ja mõelda, mida sinna poetada. Oleme sinu jaoks kokku pannud 31 lihtsat meisterdusideed, mis hoiavad kokku kopsaka summa.

1. Pärlikee
Õmble kangajupist tunnel, pista sellesse plastpärlid ja tee iga pärli järel sõlm peale. Kauni slehviga kaelakee saab iga väikese printsessi lemmikehteks.

2. Uued rasvakriidid
Tükelda poolikud rasvakriidijupid väikesteks juppideks, täida nendega silikoonist jääkuubikute vormid ja pista 50 kraadiga ahju. Kui kriiditükid on sulanud, võta vormid ahjust välja, lase jahtuda ning lükka värsked kriidid vormist välja. Selle meisterduse jaoks võiksid kriidid olla mesilasvahast.

3. Säravad pesulõksud
Sellised pesupulgad on ideaalsed nukuriiete kuivama panekuks või märkmete kinnitamiseks. Sega kokku PVA liim ja glitteripuru, kanna see pintsliga pesulõksule ja lase kuivada.

4. Lipsuga patsikumm
Voldi vildist või paelast lips ja õmble see tavalisele patsikummile. Nagu poest ostetud, kuid palju odavam ja omapärasem!

5. Tutiga järjehoidja raamatusõbrale
Meisterda lõngast ümmargune tutt ja lisa sellele pikk pael või lõng. Viimane jääb raamatu lehtede vahele, tutt aga välja. Raamat saab ka palju rõõmsama ilme.

6. Salajane minimärkmik
Ühest paberilehest saab teha piisavalt palju lehti paksu minimärkmiku loomiseks, kuhu laps saab oma salajasi ideid kirja panna ning joonistusi teha.

7. Päkapikuga sõbraks!
Punu värvilistest paeltest sõbrapael!

8. Lisandiga pulgakomm
Lõika paksemast paberist või käsitöövahust välja punased huuled ja mustad vuntsid. Tee kujundi keskele väike auk ja lükka sealt pulgakommi pulk läbi. Nüüd on kommi süües vuntsid või punane suu ees.

9. Ise tehtud kalliskivid
Vooli polümeersavist kalliskivid, küpseta vastavalt juhendile ahjus ja liimi sõrmusetoorikule.

10. Unemask
Õmble vildist unemask, kaunista see nagu seda teeks päkapikk. Nüüd on puudu vaid üks korralik pidžaamapidu.

11. Põnevad värvilehed
Prindi välja must-valgeid pilte, mida lapsed värvida saavad.

12. Võtmetele oma hoidja
Õmble kahest väiksest ümmargusest kangatükist ratas, kinnita nende vahele jupike paela. Lisa võtmerõngas ja ongi võtmehoidja valmis!

13. Lemmikutele magamiskott
Õmble kahest kangajupist tasku, millesse lapse lemmik saab puhkama heita. Osavamad teevad selle kahekordsest kangast ja lisavad pehmenduse vahekihiks.

14. Mälutrenn!
Meisterda paberist ja kangast memoriini kaardid. Lõika paberist ruudukujulised kaardid ja erinevat värvi kangast ringid, mis oleksid paberitükkidest väiksemad. Igat värvi kangast lõika kaks ringi, et kokku saaks paar. Mängimiseks pööra kangaga pool allapoole ja otsi üles sarnased kaardid.

15. Mitmekülgsed punupatsid
Punu kangajääkidest punutis, millest võid teha nii peapaela, kaelakee kui ka käevõru. Paksemast punutisest saab teha toredad Pipi või Elsa patsid.

16. Kirjumirjud kuuseehted
Lõika kangajääkidest kaks kuuse-, tähe- või südamekujulist tükki, õmble need omavahel kokku, lisades riputusaasa ja täidiseks vatiini.

17. Lillelised plaastrid
Kirkad plaastrid on kõigi laste lemmikud. Kinnita kahepoolse teibiga tavalistele kangasplaastritele õhukene puuvillane kangakiht, mis igava plaastri hetkega ägedaks muudab.

18. Kiri päkapikult
Selleks võid kasutada mõnda vana pilti või kaarti, kuhu kirjutad mõistatusi või annad märku sellest, et päkapikk on näinud lapse edusamme või märganud, et ta on haige.

19. Haldja võlukepp
Meisterda värvitud puupulgast/paberkõrrest ja ilusatest paeltest võlukepp.

20. Põnevad pliiatsid
Kata tavaline pliiats paberteibiga ja liimi külge vildist lemmik. Lõika vilditükist kiisu- või kutsukuju, tiki pähe silmad ja nina ning lisa pliiatsile.

21. Printsessile!
Õmble kahekordsest kangatükist kroon. Printsessile sobiva seeliku saad laiale vööle või kummile seotud organzaribadest.

22. Tee-ise-kaelakee komplekt
Valmista kotike, kuhu pane nööri, pärleid ning nööpe, millest saab laps ise endale ehte meisterdada.

23. Õpetlik lauamatt
Õmble heledast puuvillasest kangast lauamatt, millele joonista markeriga peale taldrik, kahvel, lusikas ja klaas sinna, kus nende koht laual. Lisa kaunistuseks sobilikke kujundeid, mis lapsele meeldiksid nt printsessi või superkangelase temaatikat. Nii on lapsel köögilaual oma lauamatt, millelt lõbus süüa.

24. Miniatuursed ehted
Puuri väikestele plastmassist mänguasjadele (näiteks üllatusmunadest saadud lelud) augud, aja nöör läbi ja kuuseehe ongi valmis. Pikema nööriga saab juba troffeekaelakee.

25. Minu nimi
Lõika kahekordsest vildist lapse nimetähed, õmble mööda külgi kokku ja täida vatiiniga. Selle saad riputada lapse voodi päisesse või raamaturiiulile.

26. Templid
Liimi veini- või plastpudeli korkidele pesukäsnast/kustutuskummist välja lõigatud kujundeid. Kastke need guaššvärvi sisse ja asuge tembeldama!

27. Sokinukud
Õmble üksikust sokist kiisu, ahvipärdik või boamadu.

28. Lao torne
Sae puidust välja komplekt kuubikuid, lihvi need ja värvi üle. Võid neist teha ka pusle, joonistades näiteks nelja klotsi peale kokku ühe pildi.

29. Maanteed mööda
Lõika hallist vildist erineva kujuga teid, sirgeid, käänakuid ja ristmikke. Liimi teedele valgest vildist ülekäigurajad ja reavahed. Teid saab ise põrandale linnaks laduda.

30. Mängutoidust kõht täis
Kanga- või vilditükkidest saab erinevaid toite mängukööki õmmelda. Alustades lipsukujulisest pastast ja võileiva koostisosadest ning lõpetades puu- ja köögiviljadega.

31. Purk „Tee-ise-küpsised“
Sega kokku soolatainas (2 kl jahu, 1 kl soola, 2 tl õli, 1 kl vett), kaunista glitteripuru või toiduvärviga ja pista kaanega purki. Tehke koos soolatainast küpsiseid või ehteid, mida peale kuivamist saab vildikatega kaunistada.