Pilt on loole illustreeriv.Foto: Meelis Tomson
Jõulud
26. november 2018, 10:36

TV3 VIDEO | Niguliste muuseumis särab taas jõulupuu

Niguliste muuseumis avati koostöös dekoratsioonifirmaga Shishiga jõulukuusk, mis on pühendatud Eesti riigi 100. sünnipäevale.

"Seitsmesed uudised" vahendasid, et rikkalik jõulukuusk ehib Niguliste muuseumi peasaali juba kolmandat aastat. Aastal 2016 üllatas jõulupuu kaunistustega, mis olid inspireeritud Bernt Notke maalist "Surmatants", eelmisel aastal lähtusid hõbedaselt säravad kuuseehted viktoriaanlikest jõulutraditsioonidest. Sel korral on kuusk senisest pidulikum ja kaunistatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks, teatas muuseum.

Jõulupuu avamine on saanud traditsiooniks ja sissejuhatuseks talvisesse pühadeaega. Pidulikkust ja pühademeeleolu loob keskaegne kirikuhoone uhkete kunstiteostega. Niguliste muuseum ootab kõiki külalisi osa saama publikuprogrammidest ja jõuluüritustest. Uue programmina alustab eriekskursioon "Jõulud Nigulistes. Kahe keskaegse meistriteose lood".

Neljal korral toimuv muuseumispetsialistide juhitud ekskursioon on mõeldud üksikkülastajatele, peredele ja väiksematele sõpruskondadele. Eriekskursioon tutvustab süvendatult kahe Lübecki meistri tuntumaid kunstiteoseid: Hermen Rode Niguliste peaaltari retaablit ja Bernt Notke maali "Surmatants".

Ehtes jõulukuuske saab imetleda Niguliste muuseumis kuni järgmise aasta 9. jaanuarini.