Õue minnes pane soojalt riidesseFoto: Pixabay.com
Jõulud
30. november 2018, 10:15

Seitse nippi, mis aitavad pühadetralli tervena üle elada

Detsember on tavaliselt pöörane kuu täis kingitralli ja lõputut inimestega suhtlemist. The Guardian jagab nippe, kuidas keset pühadehullust oma tervise eest hoolitseda, sest kes meist tahaks tõbise ja kurnatuna jõulukuuse all istuda. 

Söö korralikku hommikusööki

Näiteks kaerahelbepuder on väga toitev ja tervislik ning annab sulle kogu päevaks energiat. Kui alustad hommikusööki korraliku toiduga, ei teki sul ka hiljem päeva jooksul meeletut nälga. Muide, probiootiline jogurt aitab samuti organismi immuunsüsteemi turgutada.

Joo mõistlikult

Hõisata välja lubadus, et sa ei võta kogu pühadeperioodi jooksul tilkagi alkoholi, on ehk liiga ebarealistlik. Selle asemel proovi alkoholist hoiduda näiteks kolm päeva nädalas või pane paika kindel jookide arv, mida sa mingil juhul ei ületa. 

Tee uinakuid

Kõigest pooletunnine uinak võib sulle enne pikka õhtut uuesti elu sisse puhuda. Katsu leida vaikne nurgake ning luba endale mõni rahulik hetk.

Tee trenni

Sa ei tohiks pühade ajal enda treeninguid unarusse jätta, kui sa ei taha jaanuaris avastada, et oled kümme kilo juurde võtnud. Kui sa pole seni üldse trenni teinud, siis on praegu viimane hetk alustada!

Söö tervislikke snäkke

Pühade ajal on kõikjal suhkrused ahvatlused, kuid püüa siiski eelistada tervislikumaid snäkke. Ja mis peamine, ära mine peole näljasena, söö enne kõht tervislikku toitu täis.

Joo vett

Vesi aitab muu hulgas vältida seda, et sa pärast peoööd pohmelliga üles ärkad. Joo kogu päeva jooksul väikseid koguseid ning ära unusta võtta mõnda klaasikest vett ka alkohoolsete jookide vahel.

Kanna salli üle enda nina

Nohu tekitav viirus levib paremini külmas, seega katsu enda nina soojas hoida. Lisaks tuleb muidugi regulaarselt käsi pesta.