Kas peseksid pead nagu 30 aastat tagasi?Foto: kyle smith, Unsplash
Nipid
30. november 2018, 15:10

Ilusoovitus 30 aastat tagasi: juustepesuks tuleks koguda vihmavett ja neid pesta sinepipulbriga

Tundub, et pesemisrituaalid on küll väga muutunud võrreldes nendega, millest kirjutab Salme Masso 1980ndate menukis „Koduraamat“. Juustepesuks ei kogu vast keegi enam vihmavett ning šampoongi tuleb pigem poest kui köögikapist.

Normaalsed juuksed

Soovitatakse pesta 10-15 päeva tagant. Pesemiseks kasutatav vesi peaks olema vihma- või lumevesi. Pesemiseks võiks kasutada laste-, kosmeetilist, spermatseet- või munaseepi.

Kuivad juuksed

Soovitatav on pesta juukseid kord kahe nädala tagant. Eriti kuivi ja hapraid juukseid on hea pesta munarebuga, mis avaldab tugevdavat ja juuksekasvu soodustavat toimet.
Tee nii:
Munakollane segatakse 2 sl leige veega, hõõrutakse märgadele juustele. Vahu tekkimise järel loputatakse juuksed rohke leige veega.
Juukseid soovitatakse pesta aeg-ajalt ka rukkileivaga. Pärast pesemist võiks juukseid õlitada. Enne pesemist võib juukseid määrida ka hapupiima või soojendatud taimeõliga.
Enne pesu kasuta juuksemaski: 1 munakollane, 1 tl sidrunimahla, 1 sl riitsinusõli või 1 munakollane, 1 sl maisiõli, 1 tl porgandimahla.

Rasvaseid juuksed

Soovitatakse pesta 7-10 päeva tagant. Vesi olgu pigem pehme ja mitte liiga kuum. Kasutada võiks pesemiseks laste- ja kosmeetilist seepi, raviseepidest tõrva- või väävliseepi.
Tee nii:
Sinepipulbrilahus: 1sl sinepipulbrit lahustatakse 1 l vees ja selle seguga pestakse juukseid, seejärel loputatakse voolava veega puhtaks.