Tainaretsepte on mitmeid: ühed, kus kasutatakse juba valmis suhkrusiirupit, ja teised, kus tuleb siirupi saamiseks suhkur enne pannil vedelaks suhkrusiirupiks sulatada. Seekord jagame retsepti, kus kasutatakse taina valmistamiseks juba valmis suhkrusiirupit, mida leiab lihtsasti suurematest toidukauplustest.
Piparkoogitaina retsept
Kogus: 1,5 kg tainast
2 dl tumedat suhkrusiirupit
2 dl suhkrut
u 3 sl jahvatatud vürtse (nelk, kaneel, kardemon, vürts, ingver, muskaatpähkel)
250 g võid
2 muna
u 10 dl nisujahu
2 tl söögisoodat
Kuumuta potis siirup, suhkur ja jahvatatud maitseained keemiseni. Lisa vürtse vastavalt soovile. Poeta hulka tükeldatud või, sega läbi ja tõsta pott jahtuma.
Lisa kloppides juurde munad, seejärel soodaga segatud jahu. Sõtku tainas hoolega läbi ja tõsta koos potiga külma maitsestuma. Võimalusel hoia tainast vähemalt järgmise päevani külmikus.
Küpsetamiseks rulli tainas jahusel laual lahti ja lõika piparkoogivormidega soovitud kujundid. Küpseta piparkoogid 200kraadise ahju keskosas kuldseks.
Kommentaarid