Ära unusta ühtegi olulist detaili jõulukuul.Foto: Toni Cuenca / Unsplash.com
Nipid
4. detsember 2019, 07:00

Jõulud on ukse ees! Hästi planeerides tuleb jõulukuu rahulik (1)

Detsembris on kalender täis üritusi ja tähistamisi. Saad neid nautida täiel rinnal, kui kõige tarvilikuga varakult algust teed. Praktiline nädalaplaan ei lase asjatult rapsida.

Päkapikud on liikvel! Kuu alguses hakkavad akende taga luurama päkapikud. Ära unusta siis pere pisemaid ja nende susse.

Kingid jõulukotti! Nüüd oleks aeg ka pere kingisoovid kokku koguda. Paljudes poodides on kuu alguses veel allahindlusi, et parimaid pakkumisi saada.

Aita teisi! Eestis on mitmeid organisatsioone, kes ootavad vabatahtlike abi. Rohkem infot leiad Vabatahtlike värava veebilehelt.

Too valgus tuppa ja õue! Aasta kõige pikem öö on nigulapäeval 6. detsembril. See on õige aeg kaunistada kodu ja õu jõulutulede ning küünaldega.

Et kõik kiirel kuul tehtud saaks, koosta põhjalik nimekiri. Foto: Freestocks / Unsplash.com

Tee meeleolu loomiseks jäälaternaid. Selleks täida ämber veega ja aseta selle keskele kivide või liivaga täidetud pudel, et see paigast ei liiguks. Vette võid kaunistuseks lisada kuuseoksi, käbisid ja marju. Lase veel õues ära külmuda, seejärel eemalda pudel. Keera valmis latern tagurpidi ja pane sinna sisse põlema küünal.

Hoia kalender käepärast! Suures peres tuleb hoolega kirja panna kõik jõulupeod ja küllakutsed, et midagi ära ei ununeks.

Vaata üle pere pidulikud riided ja jalanõud. Kontrolli, ega õiget hetke ootavad rõivad ole lastele vahepeal väikeseks jäänud. Uuri ka enda ja mehe garderoobi. Ehk vajavad kleit ja triiksärk triikimist või peaks hoopis tegema värskendava poetiiru.

Kui kavatsed kutsuda jõuluvana, on nüüd viimane aeg endast märku anda elukutselisele habemikule või paluda teenet naabrimehelt.