Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
20. detsember 2020, 16:26

Kolm jõuluvürtsi, mis leevendavad õgimisega kaasnevat raskustunnet (1)

Enne pühadesööminguid oleks mõistlik pilk maitseaineriiulile heita - kui vürtsitad roogi õigete maitseainetega, ei pea sa enam kunagi õgimisega kaasneva raskustunde käes ägisema.

Portaal MindBodyGreen toob välja kolm vürtsi, mis turgutavad seedimist ning aitavad sul sedaviisi pärast pidusööki ägisemise asemel nautida pühademeeleolu koos sõprade ja perega.

Kaneel. Külma aja saabudes on kaneeli kasutamine hea valik niiehknaa. See mõjub kehale soojendavalt, toetab tõhusalt rasvade ja raske toidu seedimist.

Lisa kaneeli toidule aga ka siis, kui külmetushaigus kallal – köhast vabanemist võiks see soodustada. Kaneel aitab nimelt lima vedeldada ja nii bronhe puhastada.

Muskaatpähkel on seedimisele suurepärane. Tavaliselt lisatakse seda koore- ja juustukastmetele, munatoitudele ja kreemjatele magustoitudele.

Isegi kui sa pole toiduvalmistamisel harjunud vürtse eriti kasutama, tasub mõned terad muskaatpähklit pidutsemisajal toidu sisse puistata. See soodustab (hilisõhtustel) söömaorgiatel toidu seedimist.

Nelk on nagu kaneelgi vastumürgiks lima moodustavatele roogadele ja aitab nii nii nina kui hingamisteid lahti hoida. Lisaks lõhnab nelk väga soojalt ja meeldivalt ning lisab nii soolastele kui magusatele roogadele mõnusa nüansi.