Leslie LaasnerFoto: Robin Roots
Inimesed
4. detsember 2018, 10:46

Leslie Laasner kirjeldab ettevõtete jõulupidusid: liigu selg ees läbi rahva nagu jäälõhkuja perse, nii et kõigil õlled ümber (3)

Käes on detsember ja paljud firmad teevad viimaseid ettevalmistusi uhkeks jõulupeoks. Muusik ja reklaamiguru Leslie Laasner on ilmekalt kokku võtnud, milliseks need peod tavaliselt kujunevad.

"Detsember on lahe kuu, sest on firmapidude aeg ja reividele hakkab öösel sisse sadama mõnusat kontingenti. Kenasti riides kontorirahvas. Mantlid, sallid, terava ninaga kingad, teatri-ridikülid, ruugelt tongis memmed-taadid. Otse restoranist või hubaselt jõulutoidukoolituselt. Korra aastas võib ju lõdvaks lasta ja pärast niiöelda hullu panna. Jahe pundar marsib ikka kohe epitsentrisse - meie oleme nüüd selle koha uued omanikud. Teie vaesed tossudes ahvid tõmmake oma palagan koomale. Baaris kehtestab ennast tegevjuht ja ütleb mingi kavala salasõna, mille eest siis kõik töötajad saavad omale endless napsu võtta, kuna koht tundub peale restolaksu (läheb kuludesse) mõnusalt odav. Baari järtsi juhatuse liikmetele ei eksisteeri. Kui sul on ikkagi mantel, siis fkn suru otse läbi, mr õhtukäive," kirjutab Laasner.