Koledal ilmal ei tasu tuju lasta rikkuda. Tee hoopis tubane piknik!Foto: Laura Verte
Jõulud
7. detsember 2018, 12:59

Kui lund ei ole: 7 põnevat ideed, kuidas pidada rohelisi pühi

Viimaste roheliste pühade kogemusel, kus õhutemperatuur ei erine kuigi jaanipäeva omast, tasub see nukker olukord hoopis toas enda kasuks pöörata ja jalga õue mitte tõsta. Imiteeri toas koos kallimaga kamina ees metsamatka ja nautige õhtusööki piknikukohvrist.

Pidulaud kohvris
Pikniku stiilis õhtusöögil pole valget triigitud lina toidulaual vaja. Sellegipoolest ei tasu pidupäeva meeleolu loovaid detaile alahinnata. Kombineerides maalähedasi puusõõre taldrikualustena klaasile kleebitud lehemotiividega, muutub söömaaeg veidi müstilisemaks.

Maalähedased kristallpokaalid
Retrod maakodudest tuttavad kruusid sobivad põrandapiknikule kui valatult. Neisse on hea valada termosesse valmis tehtud kuuma teed või glögi. Lõbusamaks ilmeks seo tassidele ümber mõni tore pael.

Läbi lume käbise
Aurava joogi kõrvale õrna lumesaju vaatamine on üks kindlamaid jõulumeeleolu loojaid. Kui aknast paistab aga kummikuilm, võta appi lumepihus. Sellega kaetud käbide abil saad meeleolukalt jõuluse piknikukohvri.

Sulle on sõnum!
Olgugi et õhtusöök põrandal pehmetel vaipadel on vaid teile kahele, meisterda ikkagi toredad nimesildid. Nimepaberite kaunistamiseks piisab vaid detailirohketest looduspiltidega templitest ja juba ongi ilus! Peida kohvrisse dekoreeritud paberitele ka armsaid sõnumeid ja soove, mis toovad teile neid lugedes naeru suule.

Nimesildid taldrikute juures teevad pikniku eriti pidulikuks. Foto: Laura Strandberg

Rohelus toidab
Pööra rõhku ka teemakohasele kõhutäite kaunistamisele, näiteks ilusta suupistete paremaks haaramiseks mõeldud tikud kunstlehtedega. Rohelusest pakatav maalähedane toidukaunistus sobib imeliselt ka jõulukoogile.

Metsik valguskera
Jõulumeeleolu ja hubasuse loob meie südametes paljuski just õige valgus. Maheda helgi toovad tuppa lampe põlema panemata patareidel toimivad jõulutuled. Et lambivalgus oleks veel mõnusam ja soojem, pista valgusketid pabernöörist valmistatud lambipesadesse.
Vaja läheb:
pabernööri
õhupalle või täispuhutavat palli
patareidega töötavaid jõulutulesid
PVA-liimi
vett
kaussi
pintslit
kääre
küpsetuspaberit
Meisterda lambivõresid nii:
1. Sega kausis kokku üks osa vett ja kaks osa PVA-liimi ning pista pabernöör sinna sisse. See on kõige kindlam viis nöör piisavalt liimiseks saada.
2. Puhu õhupall või täispuhutav pall täis ja hakka nööri pallile kerima. Kindluse mõttes pintselda nööripalli veel liimiseguga.
3. Aseta pall küpsetuspaberile ja lase sel vähemalt ööpäeva kuivada.
4. Sõlmi õhupall lahti või torka see katki, lase õhust tühjaks ja libista nööripuntrast välja.
5. Viimaks pista palli sisse jõulutuled.

Selliseid valguspalle pole küll igas kodus. Tee järgi! Foto: Laura Liinat
Lõhnaküünlaid pole vajagi! Lauakaunisitus kuuseokstest ja mandariinidest toob tuppa mõnusa jõululõhna. Foto: Laura Liinat
Vahva kasehalust küünlajalg sobib hästi kokku tubase metsapikniku meeleoluga. Foto: Laura Liinat