Jõulud

JÕULUD | Araabiahõnguline advendilaud  (15)

Kersti Eero, 8. detsember 2018 00:01
Toitude kaunistamine ja kenasti lauale sättimine on oluline igal ajal ja kui üldse midagi jõululikku välja tuua, siis ehk granaatõuna, mille hooaeg on sügistalvel. Foto: Pixabay

 „Lihatoitudest seisab jõululaual näiteks uhkesti täidetud kana või kalkun, aga kindlasti on seal ka palju köögiviljatoite ja salateid. Samuti ei puudu kunagi õigelt araabia peolaualt värske leib. Pidu tähendab ka palju siirupist nõretavaid küpsetisi,“  ütleb araabia kultuuri huviline ja innukas kodukokk Liis Sillaste-Toots.

„Araabia köögis pööratakse köögiviljadele hoopis rohkem tähelepanu kui keskmises Eesti kodus,“ usub Liis, et sealsed värvikad ja vürtsikad road aitaksid värskust tuua meiegi pühadelauale. „Araabia vanasõnagi ütleb, et laud, millel pole köögivilju, on nagu vana mees, kel pole tarkust. Ehk siis üsna mõttetu tegelane.“ 

Samas on ta märganud, et tihti inimesi üllatab, kui rääkida jõuludest araabia kontekstis. „Eestlane kipub automaatselt arvama, et araablane on moslem. "

Samal teemal

24.11.2018
GALERII | Kuidas valmistuvad Vao küla pagulased jõuludeks?
22.11.2016
SANDRA VUNGI / Kuidas katta taimne jõululaud?
24.11.2015
Seitse asja, mida enne jõululauda istumist oma tervise nimel silmas pidada

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee