Põnev kooslus jõululemmikutest ja kreppidestFoto: Laura Strandberg
Jõulud
7. detsember 2018, 16:26

JÕULURETSEPT | Soojad krepid verivorsti, hapukapsa ja pohlamoosiga

Kreppide ja jõululemmikute kooslus üllatab sind! Kokku saab mõnus soolane ja ka veidi pidulik kõhutäis.

Antud kogustest valmib kuus kreppi ja nende valmistamiseks läheb 45 minutit.

Krepid:
4 muna
40 g suhkrut
500 ml piima
180 g nisujahu
veidi jahvatatud meresoola
40 g sulatatud võid
oliiviõli praadimiseks
Täidis:
3 suurt verivorsti
150 g hapukapsast
suur punt spinatit
60 g pohlamoosi
80 g riivjuustu
oliiviõli ja võid praadimiseks
Kaste:
4 sl hapukoort
0,5 tl sinepit
veidi peterselli
soola-pipart

Valmista täidisega krepid nii:
1. Krepitaina tegemiseks klopi munad suhkruga lahti. Pane juurde piim, jahu ja sool ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Sulata või ja lisa seegi tainasse.
2. Küpseta tainast väheses kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt kuldsed krepid.
3. Lõika verivorst umbes 1,5 × 1,5 cm suurusteks tükkideks ja prae kuumas oliiviõlis mõnusalt krõbedaks.
4. Aja hapukapsas potis soojaks.
5. Kuumuta pannil veidikeses võis spinatit.
6. Sega kokku kõik kastmeained.
7. Määri kreppidele pohlamoosi, laota peale verivorstitükikesed, hapukapsas, spinat ja riivjuust ning keera rulli. Serveeri sooje kreppe kohe koos kastmega.

Hea teada!
Kaste tuleb veidi põnevam, kui segad hulka ka teralist sinepit!
Pohlamoosi asemel või koos sellega sobib kreppide vahele ka tomatikaste.