LUSTILISED TALIMÄNGUD: Jõuluvanad valmistuvad pingelisteks tööpäevadeks aktiivselt sportides, parimad tahavad jõuda jõuluvanade olümpiamängudele.Foto: Asso Ladva
Jõulud
9. detsember 2018, 17:58

Habe lehvima! Jõuluvanad pidasid Tartu Raeplatsil talimänge

„Jõuluvana Johannesel ei mahtunud enam püksid jalga, siis oli selge, et tuleb hakata sporti tegema,“ ütleb jõuluvana Taadu, miks juba teist korda kogunesid Tartu Raekoja platsile jõuluvana pidama oma talimänge.

Lustlike ja kiiksuga spordialadele pani end kirja kaheksa võistkond ja iga võistkonna kapteniks sai üks jõuluvanadest. Ülejäänud jõuluvanad pidasid kohtunikuametit, peakohtunikuks oli jõulumemm.

Luuahoki, jääkeegli, grupisuusatamise, tõukerattasõidu ja teiste spordialade järel kuulutati võitjaks võimlemisklubi Rütmika võistkond.

Vanad olid seekord mesti meelitanud sõna otseses mõttes suure kuulsuse, Kaido Höövelsoni. Ta rääbib, et kuna Jaapani jõule ei tähistata, siis on tal eriti hea meel olla jõulude ajal kodus pereringis. Tartusse sõitis ta lusti pärast, sest jõulusid saab ka sportlikult pidada ning Höövelsoni perekoondis nime all „Baruto vägilased“ teenis auhinnalise kolmanda kohta.

„Kõik kirjad ei ole veel jõuluvanade kätte jõudnud,“ manitseb jõuluvana Taadu. „Millegipärast viimasel ajal ei kirjuta jõuluvanale enam suured inimesed. Nii me avamegi pärast spordimänge Tartu Raeplatsi jõuluvana postkasti, siis näevad kõik, et sinna kasti pandud kirjad jõuavad kindlasti jõuluvana kätte.“