Lastega reisides on oluline ette valmistada piisavalt tegevusi ja ka parajalt näksimist kaasa haarata.Foto: Pixabay / Pexels
Nipid
13. mai 2019, 05:42

Näksid päästavad olukorra! Parimad eined, mida reisile kaasa võtta (2)

Lastega reisides on oluline kaasa võtta kaks asja – piisavalt tegevusi ja pirakas näksikott. Mida sinna täpsemalt pakkida?

Külmaelemendist toit
Sügavkülmutatud viinamarjad hoiavad hästi söögikarbis jahedust ja samas on ka maitsvaks vahepalaks.

Väikesed kogused
Kasuta väikeseid suletavaid kotikesi erinevate toitude kaasa võtmiseks. Nii ei söö lapsed üle ja ei teki palju poolikuid pakke.

Tee asi põnevaks
Pane toidukotti erinevaid juustupulki ja -kuubikuid, omatehtud muffineid, müslibatoone ja hommikusöögihelbeid. Rõngakujuliste helveste juurde võid lisada nööri, mille peale igavuse tekkides rõngaid lükkida saab. Samuti on mõnusad vahepalad hummus või dipikaste köögiviljaribadega. Samas jälgi, et nendega väga lödistama ei hakataks.

Erinevad asukohad
Laste seljakotti paki soolased vahepalad, maiustused hoia aga enda omas, et nad esimese asjana nende kallale ei asuks.

Paki ka tagasilennuks
Oleneb, kuhu reisite ja kas auto või lennukiga, aga vajadusel on hea mõelda ka selle peale, et võibolla ei saa vahepeal oma moonakotti täiendada. Siis tuleb seda teha juba varakult kodus.

Lihtne juurdpääs
Et sa ei peaks kiirel hetkel lapsi aitama hakkama, paki nende toit lihtsalt avatavasse pakendisse.

Puhas ja korras
Paki kaasa ka prügikotike ja niisked salvrätikud käte puhastamiseks enne ja pärast söömist!

Ära unusta vanemaid!
Kui lastele on kõik valmis pandud, ära unusta ka endale toitu kaasa pakkimast, et vältida olukordi, kus pead laste tagant näkse näppama! Karpi võid kaasa panna ka üle jäänud õhtusöögi.

Allikad: Youtube, WhatsUpMoms