Täida kodu piparkoogilõhnaga!Foto: Evelin Horvath, Unsplash
Jõulud
10. detsember 2018, 13:01

Õige jõulutunne algab kodust!

Kalender on juba pilgeni täis erinevaid jõuluüritusi, mis pidevalt tähelepanu vajavad. Õige jõulutunne algab ikka kodust, kus tuba täidab piparkoogilõhn ning valgust annavad jõulutuled.

Jõulutäht kodu kaunistama. 12. detsembril tähistatakse jõulutähe ehk piimalille päeva. See Mehhikost ja Kesk-Ameerikast pärit taim kasvab oma kodumaal neljameetrise põõsana. Punased lehed pole tegelikult õied, vaid värvunud kõrglehed. Taimest on aretatud üle saja sordi, mida kaunistavad erinevat tooni «õied».
Jõulutäht vajab sobivaid tingimusi:
valgusküllast asukohta;
ühtlaselt niisket mulda;
toasooja pehmet kastmisvett.
NB! Vala ära potialusele kogunenud kastmisvesi.

Küpseta piparkooke. Kõige õigem jõuluhõng tuleb piparkookidest. Poes müüdava taina asemel tee see ise, kasutades just neid vürtse, mis sulle kõige enam meeldivad. Piparkoogitaina valmistamine on äärmiselt lihtne, kuid pea meeles, et see tuleb päev enne küpsiste küpsetamist kokku segada.

Vaata üle jõuluehted ja -tuled. Mõne igava ehte saad huvitavamaks tuunida, aga võid kaunistusi ka ise meisterdada. Varsti-varsti võid tuppa tuua ka kuuse!

Osta ja meisterda kingitusi. Hea, kui nüüd teaksid kõiki kingiideid – mida osta poest ja mida ise teha. Kui kingid olemas, paki need ka kohe ära. Varakult alustades tunned kinkide tegemisest ja nende pakkimisest suuremat rõõmu.

Valmista kaarte. Kõigile kingitusi teha ei jõua, kuid häid soove saad edastada ka muudmoodi. Taaselusta komme saata sõpradele ja sugulastele jõulutervitustega postkaart. Tee vahvaid kaarte koos lastega või telli perefotoga postkaart. Pane need posti juba sel nädalal, siis jõuavad need pühadeks ilusti kohale.