Vaata avatud meelega sekkarites ringi ja võid leida nii mõndagi vajalikku.Foto: Laura Liinat
Nipid
11. detsember 2018, 11:07

Sõit-sõit Soome! Ülelahe kaltsukaleiud pakuvad üllatusi jõulumeeleolu loomiseks

Põhjanaabrite juurde ette võetavad ostureisid pole kellelegi võõrad, kuid kiirmoebrändide ja IKEAsse mööbli järele tormamise asemel soovitab Nipiraamat sedapuhku minna seiklema Kierrätyskeskustesse. Just Soome kohalikud teiseringipoed on lõputud aardelaekad, kust leida ka mõnusat sisustust pühadeaega. Tavapäraste kuuskede ja jõulumunade asemel otsi kaunistuseks ka alternatiivseid lahendusi!

Klaaspurgid
Jõuludel on iga teise köögilaua vallutanud kardemoniselt lõhnavad kuklid ja hõrgud piparkoogid. Kui neile veel lisada pidudelt koju veetud kommipakid, võib see muuta kirjuks nii silmeesise kui kõhuolukorra. Sellisel juhul on hea võtta appi erinevad klaaspurgid, millel pidulikult ümar vorm või nupuga kaas, mis näpud maiustest eemale hoiavad.

Kierrätyskeskuse leiud: ümar sefiiripurk (1,50 eurot) ja sooneline piparkoogipurk (1,50 eurot)

Raamatud
Mis lisaks ühte koju veel suuremat hubasust kui raamatud! Lisaks kamina ees vaikse muusika saatel sisusse süvenemisele kasuta neid ka avatud kujul ruumikaunistusena. Nii loovad erinevates värvitoonides pildid sobiva jõulumeeleolu igas kodus. 

Kierrätyskeskuse leid: Sarah Moore „Viehättävä vintage-koti“ (2,50 eurot)

Pehmed loomad
Detsembris koguvad ikka tuure nobedate näppude voorud. Kui ise kõike valmis meisterdada ei jõua, võib otsida ka teiste valmistatud käsitööd. Pisikesed pehmed loomad sobivad kaunistama nii seinu, purke, uksi kui kuuski, kui neile väike riputusaas külge kinnitada.

Kierrätyskeskuse leid: kaks õmmeldud põtra (kokku 2 eurot)

Tekstiilid
Kui sa juba laudlina ja kardinad oled pühadeks väljavahetanud, tasuks mõelda ka köögirätikutele ja rõivastele. Esimesed passivad kuivatamise asemel hästi ka meelolukaks kuumaaluseks või värvilisajaks kummutile. Väikseks jäänud, kuida armsaks saanud pühadekampsuneid ja kleite tasub riputada aga seintele. Nii võid olla kindel, et kodu näeb välja bullerbylapselikult soe ja südamlik ning ahhetamist ja õhkamist jätkub jõuludesse veelgi enam!

Kierrätyskeskuse leiud: neli ruudulist köögirätikut (kokku 2 eurot) ja ruuduline kleit (1 euro)

Nõud
Iga eestlane teab, et pidupäeva lahutamatuks osaks on söömine. Et vanade kommete kohaselt mitu(teist) käiku väärikalt ette võtta, on tark varuda ka rohkem nõusid. Vahest on just päkapikumütsipunased tassid või samblarohelised taldrikud need, mis on olnud puudu ka su igapäevaselt toidulaualt!?

Kierrätyskeskuse leid: viis mündirohelist taldrikut (kokku 2 eurot)

Laternad
Mis jõulud need oleks küünlasärata! Kui alusel sädelev leek tekitab hirmu, otsi kaltsukatest huvitavate lahendustega laternaid. Nii võid avastada, et aastakümneid populaarsed advendikolmnurgad saavad võrdväärse konkurendi aknalaudadele.

Kierrätyskeskuse leid: must latern (1,50 eurot)