"Inglite aeg"Foto: TV3
Jõulud
11. detsember 2018, 14:07

TV3 VIDEO | Heategevussaates „Inglite aeg“ laulavad seekord näosaate tähed (1)

Juba 17. detsembril on TV3 eetris südamlik „Inglite aeg“ ja seda juba viiendat korda. Eestlaste lemmiklaule laulavad näosaate säravad tähed Ott Lepland, Sepo Seeman ja Tanja Mihhailova. Lisaks esinevad Birgit Sarrap ja Koit Toome ning noored talendid Andreas Poom ja Margaret Mürk. Saadet juhib Keili Sükijainen.

„Inglite aeg“ on tänu Eesti rahva abile toetanud suurte summadega inimesi ja perekondi, kelle eluteele on saatus veeretanud raskusi, millest on ainult oma jõududega väga keeruline välja tulla. See on ainus heategevussaade, milles kogutud summa läheb saates osalenud abivajajate vahel jagamisele ja nii teavad inimesed täpselt, kelleni nende annetusraha jõuab.

Aastal 2015 aidati noormeest Ristot, kelle vastu on elu ebaõiglane olnud ning ta on lühikese aja jooksul mõlemast armastavast vanemast ilma jäänud. Risto klassikaaslased iseloomustavad teda kui üht maailma armsaimat, toredaimat ja tublimat poissi. „Inglite aeg“ tegi kogu Eesti abiga noormehele jõulukingituse ning toetas ta edasist elu ja õpinguid, sest vanemateta jäädes jäi ta igasuguse toetuse ja abita. Lisaks Ristole aidati 4-aastast RETT sündroomiga tüdrukut Ellyt, ratastooli jäänud 14-aastast Karelit, aidati kuuljaks saada 4-aastasel Sandril ja hoolitseti 12-lapselise pere kodu eest, mille seinad ei pidanud tuult ja katus lasi läbi. Korda saadeti tõeline jõuluime, sest viie abivajaja vahel jaotati ära 303 475 eurot.

2016. aastal osutus „Inglite aeg“ Eesti telekanalite kõige edukamaks heategevussaateks. Viie abivajaja jaoks koguti 284 855 eurot. Abivajajate hulgas oli Valgas elav väike väändunud jalaga Marta, kes vajas abi liikumise arendamiseks ja erilise elektrilise ratastooli ostmiseks ning haruldase geenirikkega vahva klaaspoiss Karmo, kes unistas abivahenditest, mis võimaldaks tal püsti seista ja ohutult väljaspool kodu liikuda. Lisaks aidati pimedaks jäävat 37-aastast Peetrit, kes vajas abi kallite ravimite ostmiseks, et haiguse kulgu pidurdada; juba kaks aastat Tallinna lastehaiglas elavat pisikest Timo, kes palus toetust rasket immuunpuudulikkust leevendavate preparaatide ostmiseks ning raskesse õnnetusse sattunud Atsi, kes lootis jätkata igakülgset taastusravi.

Aastal 2017 kogus „Inglite aeg“ abivajajate toetuseks rekordiliselt 321 190 eurot. Abivajajateks olid koolipoiss Heinrich, vähihaige pereisa Erik ja vanaema Irene, üksikema Kristel ja autoõnnetusse sattunud pisike Juss Matthias. Nad kõik olid annetussumma suurusest hingepõhjani liigutatud.