Peomeik glamuursele uusaastapeole.Foto: LAURA STRANDBERG
Nipid
14. detsember 2018, 15:36

ILU | Tõesta oma meigi ja soenguga, et glamuur pole kuhugi kadunud

Kuulda võib küll manitsusi, et silmad ja huuled ei tohi korraga fookuses olla, kuid uusaastapeol on see kindlasti lubatud. Eriti kui meik on nii stiilne kui see!

Enne meigikunsti juurde asumist tee alusmeik
Hea jume. Kanna puhastatud ja niisutatud nahale kerge jumestuskreem või BB-kreem ning hajuta see ka kaelale.
Puhanud silmad. Silmade all kasuta õrnale silmaümbrusnahale mõeldud peitekreemi ja/või valgustpeegeldavat pliiatsit. Kinnita see tolmpuudriga.
Selge raam. Kammi läbi kulmud ja tooni neid viltuse kulmupintsli ning kulmupuudriga või peene pliiatsiga. Jälgi, et värv ei oleks juuste toonist liiga erinev. Fikseeri kulmugeeliga.

Tähendusrikas meik tee nii:
1. Kontuur. Joonista musta silmapliiatsiga piirjooned kogu silma ulatuses. Venita joon silma välisnurgast pikemaks suunaga üles. Pööra rõhku ka silma sisenurgale. Hajuta pintsliga.
2. Lauvärv. Kanna lau liikuvale osale, silmade alla ja sisenurka must või tumepruun lauvärv ning hajuta laiali. Jälgi seejuures pliiatsiga pikendatud välisnurga kuju. Ühtlaseks üleminekuks kasuta hajutuspintslit ja eri tumedusega lauvärve. Kulmuluu alla sobib helebeež värv.
3. Lainer. Joonista ripsmepiirile lai must lainerijoon.
4. Tušš. Kooluta ripsmed ja värvi tugevalt musta tušiga.
5. Ripsmetutid. Vajadusel lisa ripsmetutid või kunstripsmed ja värvi veel kord üle ripsmetušiga.
6. Päikesepuuder. Kata näo kontuur nahatoonist tumedama puudri või mittesädeleva päiksepuudriga. Kanna viltuse otsaga pintsliga puuder põsesarnade alla, kergelt laubale ja lõuale.
7. Põseruuž. Naerata ning kanna tekkinud «õunakestele» ümara põsepunapintsliga virsikukarva põseruuži. Hajuta puudripintsliga.
8. Aluskreem huultele. Kata huulte välisääred õrnalt jumestuskreemiga ja kanna peale huule aluskreem.
9. Värv huultele. Joonista sumeda sügavpunase pliiatsiga huultele piirjooned ning hajuta. Kanna huulepintsliga peale sama tooni huulevärv. Eemalda huulte limaskestadelt liigne huulevärv, et hambad ei määrduks.

Laineline punusoeng tee nii:
1. Eralda pealmised juuksed ja kinnita klambriga. Võta õhuke salk ja keera juuksed koonustangidega lokki selja suunas. Tee nii kõikide salkudega, kuni kõik alumised juuksed on lokkis.
2. Lase osa juustest lahti, kinnita ülemised juuksed uuesti ning keera vabanenud salgud lokki.
3. Lase ülejäänud juuksed lahti ja jätka salkudesse lokkide tegemist.
4. Tee seitel ühele küljele.
5. Tupeeri juuksed kergelt juuksejuurtest.
6. Võta seitli väiksemalt poolelt järjest salgud ja keeruta need kokku või punu õrnalt ühele küljele suunaga taha. Kinnita klambritega.
7. Tõmba juuksed sõrmedega läbi, säti ühele küljele ja fikseeri lakiga.