Ka pesumasinat peaks regulaarselt puhastama, et seal ei vohaks halvad bakterid ning ei leviks vastik hais.Foto: Nik MacMillan, Unsplash
Kodu ja Aed
28. november 2020, 12:12

Purustame müüdi: kas äädikaga tohib ikkagi pesumasinat puhastada?

Pesumasina puhastamine on hügieeni vaatepunktist sama oluline nagu külmkapi eest hoolitsemine. Paljud perenaised desinfitseerivad trumlit äädikaga, kuid see võib hea asemel hoopis halba teha. Kuidas on parem, õpetab ONOFFi elektroonikapoe kodumasinate tootejuht Kaidi Unas.

Nipid, et pesumasin oleks puhas

  • Pese voodilinu ja rätikuid aeg-ajalt 90kraadise pesuprogrammiga. Nii saab pesu värskendust ja samal ajal hävinevad masinasse kogunenud bakterid ning mustus.
  • Kui sul pole pesu, mis kannatab 90kraadist kuumust, ja kasutad pigem 30kraadist pesuprogrammi, pead aeg-ajalt pesumasinat puhastama spetsiaalse trumlipuhastusvahendi või puhastusprogrammiga, sest jahe vesi ei hävita trumlisse ja veesüsteemi kogunevaid baktereid ega mustust.
  • Paljudel uue aja pesumasinatel on automaatne trumlipuhastusprogramm. Parimad masinad annavad sulle puhastamisvajadusest automaatselt märku.
  • Vanemat masinat peaks puhastama spetsiaalse puhastusvahendiga. Reeglina tuleks käivitada pesumasin koos vahendiga 60kraadise puuvillapesuprogrammiga ja ilma pesuta. Kindluse mõttes aga jälgi puhastusvahendi kasutusjuhendit.
  • Masin püsib pisikute-, halva lõhna ja hallitusvaba, kui võtad pestud pesu kohe masinast, nii et trummel saaks kiiresti ära kuivada. Samal põhjusel jäta trumli luuk alati lahti.
  • Regulaarselt puhastust vajavad peale pesumasina trumli ka pesumasina tihendid, filtrid ja pesuainesahtlid.