Loo jõulumeeleolu igasse tuppa.Foto: Karolina Grabowska, Pixabay
Nipid
20. detsember 2018, 12:04

Väikesed nipid, kuidas kõik toad jõulurüüsse ehtida

Kui sa ei ole veel tube pühadeks kaunistama asunud, siis nüüd on viimane aeg. Väikeste nippide abil ei võta see palju aega, aga tulemus on ikkagi pühadele kõlbulik.

Magamistuba

Magamistuba peab olema igal ajal võimalikult tühi ja rahulik, et end öösel hästi välja puhata.
Kingi endale jõulukingiks uus voodipesukomplekt. Vali valge või beežikas toon, materjaliks linane või pehme puuvill, et voodis oleks võimalikult mõnus.
Riputa voodi kohale paberiribadest kaunistusi, neid võid ühendada ka valgusjuhtmetega.
Lisa voodile pehmeid pleede, mis külmal õhtul soojust annavad.
Hoida magamistoas korda. Pane riiulile mõned ühesugused karbid, kuhu saad kiiruga pisiasju ära peita.
Lillepottidele säti ümber paberkotid ja kaunista ilusa paelaga. Nii saavutad ühtlase ja tagasihoidliku meeleolu.

Elutuba

Diivan on tavaliselt pere lemmikkoht, mistõttu vajab see kindlasti jõulupäraseks putitamist.
Diivanipatjadele õmble ümber lihtsad punased või rohelised katted. Diivanile heida näiteks pehme valge fliis- või flanelltekk, mille pealt värvilised padjad hästi välja paistavad.
Pleedile tiki punase ninaga põhjapõder või tee sellele uus kirgas sämppistes serv.
Tühi sein teleri kohal lausa nõuab jõulupärast kaunistust, näiteks papist meisterdatud põdra pea või paberteipidest loodud kuusekujutist.
Diivanilauale säti ilus kompositsioon armsatest kuuseornamentidest ja mälestusesemetest. Miks mitte tuua ka talvisel ajal tuppa lilli, mida uhkes vaasis hoida saad. Teine võimalus ─ raagus oksad, millele riputatud väiksed õmmeldud, kootud või vilditud südamed või tähekesed.
Pane toanurka või lauale potti istutatud kuusk või ebaküpress, mida lastega koos kaunistada. Või meisterdage hoopis okstest alternatiivne kuuseke.
Taustaks jõulumuusika. Kui igapäevaselt jutustab taustaks teler, siis jõulude eel ja ajal võiks ennast usaldada hoopis mõnusa temaatilise muusika rüppe.

Köök

Köök peab detsembris lõhnama alati jõulude järele.
Piki apelsinide sisse nelgiterad ja riputa üles või õõnesta neisse teeküünlasuurune avaus.
Küpseta lastega võimalikult tihti piparkooke. Tee igal õhtul mandlite ja rosinatega rikastatud kuuma alkoholivaba glögi või marjamahla tervele perele.
Köögilaud kata ilusa linaga, kasuta pidupäeva lauanõusid ja tee igast õhtusöögist perele mõnus elamus. Jõuluajal on tore pühenduda rohkem perele ja olla rahulikult kodus.
Kapiustele ja sahtlitele võid kinnitada värviliste paberteipidega mustreid või liimida jõulupäraseid kangatükke. Kasuta selleks kartulitärklisest ja veest tehtud “kisselli”, sel viisil saad kangad hiljem lihtsalt maha pesta.
Lahtistele riiulitele kinnita valguskette või pane knopkadega riiuli servale pitsiribasid või lipsukesi.