Foto: Kalev Lilleorg
Jõulud
20. detsember 2018, 07:28

GALERII | Parim jõulukink Marika Korolevile – uus lumivalge köök!

Milline naine ei unistaks, et tema kodus olesk täpselt unistuste järgi loodud köök, kus perega ühiselt mõnusaid õhtusööke nautida või sõpru tervitada. Näitlejanna Marika Korolev just sellise köögi endale ja perele sai!

Marika Korolevile on selle aasta jõulud erilised. Täitus tema ammune unistus: kodumaja sai uue köögi. Hoolsad seriaali "Õnne 13" jälgijad on köögi sünnile saanud juba mõnda aega kaasa elada, sest võtted on toimunud siinsamas ja Marika tegelaskuju Evelini uue köögi ehitamine on seriaali sisse kirjutatud.

Uue köögi mõte hakkas näitlejanna peas keerlema juba suvel, mil ta vedas põrandal istudes esimesed ideed kõverate joontega paberile.

"Uuritud sai mitmest kohast, kuni õnnelik juhus viis mind Tartumaale, kahe venna puidufirmasse Paul Avi Interiors. Nad võlusid mu ära, kuna ei öelnud millegi kohta "seda ei saa teha", vaid ootamatult oli äkki kõik võimalik. Ja rohkemgi veel," kiidab naine.

"Näiteks oli mul väike "kiiks" kapiukse peale siga ja kana graveerida. Köögimeistrid ei teinud seda mõtet kuuldes haput nägu, vaid küsisid silmagi pilgutamata, kas loomad võiksid olla tasapindsed või eelistan 3D-mudelit?" naerab Marika.

"Köögimeistrid pakkusid välja ka väga vahvad raamatuna avanevad maitseainete sambad pliidi kõrvale, millest hea toidutegemiseks vajalikke vürtse haarata. Ise poleks selle peale tulnudki. Samuti nuputasime köögisaare sisse jooksva söögilaua, mida saab vastavalt inimeste arvule pikemaks ja lühemaks reguleerida," kõneleb perenaine rahulolevalt oma vastses köögis ringi vaadates.

Näitlejannal jätkub tema köögi meistrite kohta ainult häid sõnu: "Ma tõesti tajusin, et tegijad ka ise naudivad oma tööd, mis oli praeguses ühiskonnas, kus tihti tuleb asi kuidagi kiiresti ja enam-vähem talutavalt kokku klopsida, tõeliselt üllatav ja tegi südame soojaks. Viimasel hetkel, kui köök oli juba paigas, soovisin veel kaht kapiust muuta. Ka see polnud probleem, kolme päeva pärast olid uued uksed ees. Tõesti – sügav kummardus. Meie pere jõulud on tänu neile imetoredad!"