Ansambel ÖED saates "Jõulusoojus" Foto: Madis Sinivee / Eesti Meedia
Jõulud
20. detsember 2018, 15:02

ÜLEVAADE | Kanal 2 rõõmustab pühade ajal jõuluklassika ja kodumaiste muusikutega (4)

Aastalõpu meeleolud on juba vallutanud tele-ekraani, kui Kanal 2 avab pühadehooaja traditsioonilise heategevusliku saatega „Jõulusoojus“.

Traditsiooniline heategevussaade „Jõulusoojus“ ulatab koos saatejuht Roald Johannsoniga abikäe lastele, kes on sünnitrauma, raske haiguse või ajuinsuldi tagajärjel liikumispuudega. „Jõulusoojus“ kogub raha lastele mõeldud kõnniroboti soetamiseks, mis suurendaks tunduvalt nende laste võimalusi taas kõndima hakata ja täisväärtuslikumat elu elada. Oma loo räägivad saates mitu Eesti peret, iga pere lugu on keeruline ja erinev.

Heade mõtete ja kauni muusikaga astuvad heategevuslikus saates üles ka Anne Veski, Brigita Murutar ja Paul Neitsov, ansambel Revals, ansambel Öed ning paljud teised Eesti armastatud inimesed. 

 

Millega jääb meelde aasta 2018?

Juba mitu aastat on Kanal 2 heaks traditsiooniks saanud ka aasta kokkuvõtete tegemine. Nii ka tänavu, kui vahetult enne jõululaupäeva, 23. detsembri õhtul jõuab Kanal 2 ekraanile suur erisaade „Unustamatu 2018“, mis võtab kokku 2018. aasta tähelepanuväärsemad sündmused, meeldejäävamad hetked ja erakordsed inimesed. Eesti Vabariigi juubeliaasta pakkus pöördelisi sündmusi poliitikas, andis võimaluse elada taaskord kaasa taliolümpiamängudele ja jalgpalli maailmameistrivõistlustele ning lennutas kõikide inimeste teadvusesse räppar Nublu.

Saatejuht Madis Kimmeli juhtimisel antakse kirju ülevaade lõppeva aasta unustamatutest hetkedest ja inimestest, ilust ja valust nii kodusel Eestimaal kui ka piiride taga. See on saade, mis teeb tiiru peale tervele aastale, kuhu mahtus nii uskumatuid edulugusid kui ka suuri põrumisi, poliitilisi raputusi, uute staaride sünde ja legendide lahkumisi.

Jõululaupäeval loovad pühademeeleolu koguperefilmid

Kui 24. detsembril saab terve päeva jooksul nautida erinevaid pere- ja animafilme, siis jõululaupäeva õhtul jõuab Kanal 2 ekraanile traditsiooniline suur muusika erisaade „Aasta hitid 2018“, mis paneb taas ritta lõppeva aasta enimmängitud kodumaised laulud. 

 

2018. aasta kuulus vaieldamatult mõminaräppar nublule, kelle hitte “Mina ka” ja “Öölaps” oskavad tänaseks kaasa mõmiseda vist kõik eestlased. Kas uustulnuk riisub koore ka erisaate “Aasta hitid” edetabelis? Samuti sai Eesti 2018. aastal uue superstaari – Saaremaa poiss Uudo Sepp võitis noorte südamed ja alustas oma muusikukarjääri.

Kas neil kahel noormehel on aga piisavalt rammu, et hakata vastu juba aastaid end publiku südametesse laulnud muusikutele, kes samuti uute lugudega raadioeetri vallutasid? Uued menulood tulid ju välja ka näiteks Ott Leplandil, Anne Veskil, Karl-Erik Taukaril, Ivo Linnal, Liis Lemsalul, Jüri Pootsmannil ja paljudel teistelgi, rääkimata EDMi tänastest tipptegijatest nagu NOËP, Syn Cole ja WATEVA.

Hittlugusid kommenteerivad ja nende taustalugusid paljastavad edetabelis figureerivad muusikud nagu Ott Lepland, Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Getter Jaani, Ivo Linna, Elina Born, Hendrik Sal-Saller, Kristel Aaslaid, Jüri Pootsmann, Kethi Uibomägi ja Uudo Sepp.

Läbi jõulupühade on Kanal 2 programm täidetud ka mitmekülgsete filmidega, sh vallutavad ekraani südamlikud animafilmid nagu „Lustakad jalakesed 2“, „Arthur päästab jõulud“ ja „Jääkaru Norm“, aga ka lõbusad jõulufilmid ja suured tele-esilinastused nagu „Jõulutont Krampus“ ja „Paan: Reis Eikunagimaale“. Esimene jõulupüha möödub Kanal 2 eetris traditsiooniliselt „Politseiakadeemia“ komöödiafilmide megamaratoni seltsis.